Opnieuw Beginnen - 4 vragen voor een Nog Mooier Nieuw Jaar!
Opnieuw Beginnen - 4 vragen voor een Nog Mooier Nieuw Jaar!

Opnieuw Beginnen - 4 vragen voor een Nog Mooier Nieuw Jaar!

Opnieuw beginnen.
Het nieuwe jaar staat op het punt om te beginnen maar het is vooral een vervolg op het voorgaande jaar. Gelukkig. Dat betekent namelijk dat je de ‘lessons learned’ mee kan nemen. Minder leuke gebeurtenissen, ‘fouten’, kunnen werken als compost voor de gebeurtenissen die erna komen.

Je bent uitgenodigd om opnieuw te beginnen in het nieuwe jaar!

In deze video wordt je uitgenodigd om 25 minuten tijd te nemen om ruimte te maken voor je nieuwe jaar. Voor je pomodoro techniekdromen voor het nieuwe jaar. Niet alleen door Vooruit te kijken maar ook te Verteren wat er in 2016 voorbij is gekomen. Neem er deze afgebakende tijd voor om met aandacht je persoonlijke wegwijzer naar een nog mooier 2017 te maken.

 

 

Download HIER het PDF werkblad voor het nieuwe jaar (KLIK!)nieuw begin

Hoe mijn leven opnieuw begon.

Mijn Facebook account bleek ik ineens niet meer bij te kunnen. Het is nog steeds een mysterie voor mij hoe lang het gaat duren. Op internet lees je verhalen dat mensen na 6 maanden (!) nog steeds wachten op een antwoord van Facebook. Omdat pro-actief een van mijn voornemens was voor 2016 dacht ik: huppakee; Opnieuw Beginnen. Met 0 (lees: NUL) vrienden! Hoera! Hoera, want wát een onverwacht bevrijdend gevoel geeft dit.

viewmasterIn mezelf zing ik het liedje van Acda en de Munnik.
“Ergens op een terras in Frankrijk in de zon… en het regent zonnestralen.”
Het is een vreemd gevoel. Ergens in Nederland achter een computerscherm. Ik maak een nieuw Facebook account aan. Ineens lijkt het of alles kan. Alles mag. Ik kan een wulpse blondine zijn, of een rockchick met rood haar. Ik kan een naam hebben met een alliteratie alsof ik uit een Suske en Wiske van 1978 kom wandelen. Of zal ik een naam kiezen die uit een Amerikaanse zwart wit film komt? Het regent digitale mogelijkheden.

Het leven is minder romantisch als het ook praktisch moet zijn. Toch maar iets dat de waarheid benadert. Angel Benjamins. Omdat familie en vrienden me Angel noemen. Ook is er nu een nieuwe Facebookpagina voor de Happy Academy. De online academie had de afgelopen weken een vooropening, maar gaat in 2017 met een groots confetti-canon en een nieuwe online cursus van start. En hoe uniek is dit: je kan een van de eerste personen zijn om deze pagina te liken! Op deze pagina worden posts geplaatst over de aankomende cursussen, live uitzendingen, en net als bij de pagina van Happy Little Things (die nog steeds bestaat) zal ik ook Give Away acties gaan organiseren – gewoon omdat het zo leuk is om Meer te Geven.

Deze film wil ik je niet onthouden.

La vie d’un autre – Het leven van een ander.

La vie d’un autre is een film met Juliette Binoche, die op een dag wakker wordt en de afgelopen 15 jaar van haar leven zich niet meer herinnerd. Alsof ze nooit gebeurd zijn. Ze ziet een kind in de keuken zitten, die haar mama noemt. De jongen vind het heel vreemd dat zijn moeder (Juliette) ineens voor hem een boterham smeert. De film is prachtig, mooi, pijnlijk, ontroerend, nodigt je uit tot reflectie en overdenking. Hoe is het mogelijk dat ze gister (letterlijk) nog een vrolijke energieke frivole jonge vrouw was, en nu iedereen die ze tegenkomt simpelweg lijkt af te schrikken met haar aanwezigheid. Hoe is iedereen overnacht bang voor haar geworden? Wanneer is ze zo eenzaam geworden? Hoe kan het dat ze wel dezelfde trouwring draagt als haar man, maar hij zich gedraagt alsof ze een vijand is?

schrijven als therapieIs dit een vloek of een zegen? 15 jaar uitwissen… Waar was jij 15 jaar geleden? Als je een brief zou schrijven vanuit de persoon die je 15 jaar geleden was naar jezelf in de toekomst (Nu). Wat zou je er in zetten? Wat zou je willen weten, vragen aan jezelf als je terugdenkt aan wat je toen bezighield?
En als je nu een brief schrijft vanuit het nu, waar je nu staat. Vanuit de persoon zoals je nu bent, een brief schrijft aan degene die je 15 jaar geleden was. Zijn er dingen die je zou willen dat je anders zou doen? Zijn er dingen die je jezelf zou willen vergeven? Waar zou je voor willen vragen om meer van te genieten?
Deze oefening is een kans op vergeving, verwerking, en meer lucht en ruimte voor het nu.

Ik wens je een jaar vol Heling, Groei, Liefde, Licht, Vergeving, Blijdschap en Geluk.

xx Angel

PS: Wat is een van jouw Grote Dromen voor 2017? Deel het hieronder bij de reacties! Ik ben heel benieuwd…

sterren

Over de schrijver
Anette
Door

Anette

op 04 Jan 2017

Bedankt ik heb het gedaan!! de 4 vragen zijn beantwoord het zijn nuttige 25 min geweest :)

Reactie plaatsen