Liefde Sturen (cadeaus en kaarten maken )
Liefde Sturen (cadeau's en kaarten maken  )
19 december 2016 

Liefde Sturen (cadeau's en kaarten maken )

Wat is er nou leuker dan spontaan iets geven?! De afgelopen weken heb ik tijdens de Schetsboek Challenge op een bijzondere manier contact gehad met meer dan 100 verschillende mensen. Via e-mail, via video, via de Happy Academy community, via Facebook berichten, via Facebook Live uitzendingen, en soms gewoon in gedachten.

Vlak voor een live uitzending op Facebook, kreeg ik een e-mail van iemand die aangaf tijdelijk geen internet te hebben en op dat moment de online cursus niet meer kon volgen. Dit kwam omdat ze onverwachts was verhuisd, en in een tijdelijk huis zat. Omdat ik al wat meer van haar gelezen had via de persoonlijke community, voelde ik de behoefte om wat te doen wat bij zou kunnen dragen aan een klein beetje meer licht en levensvreugde.

Ik vroeg me af: Hoe kan ik dat doen? Hoe krijg ik dat voor elkaar? Wie ben ik om dat te doen? En toen bedacht ik me:

Wat nou als ik een kaartje stuur, en… andere mensen vraag om ook iets te sturen?

Gewoon zomaar een cadeau via de post. Een kaartje, een knipsel, iets gezelligs, iets leuks!

Tijdens de uitzending heb ik gevraagd of er mensen waren die dit ook een leuk idee vonden. En ja! ja! ja! Ik kreeg meteen een aantal spontane aanmeldingen. Zo te gek!

Hieronder heb ik een aantal video’s geplaatst om kaarten te maken, creatieve pagina’s en andere kleine cadeau’s die je op zou kunnen sturen in een envelop.

Na het verder uitwerken van het idee om deze persoon als verrassing iets per post te sturen, kwam ik op een volgend idee. Omdat ik denk dat iedereen het wel leuk zou vinden om af te toe verwend te worden met een brievenbus vol Liefde!

Dit is het concept van de magie van Liefde Schenken:

Als je aangegeven hebt dat je het leuk vindt om mee te doen, ontvang je maximaal een keer in de maand een e-mail met de gegevens van iemand die uitgekozen is om wat extra aandacht en liefde te ontvangen. Dit is onvoorwaardelijk. Dat betekent dat jij niet verplicht bent iets te sturen. En als je iets stuurt is de enige voorwaarde dat het een onvoorwaardelijke daad is. Dus je verwacht niet iets terug te krijgen, geen dankjewel, niets. Het is in liefde gestuurd, zonder voorwaarden.

De adresgegevens zijn privé en mogen niet voor iets anders gebruikt worden.

kaarten maken video 2:

 

Een leuke creatieve pagina maken waarbij je je intuïtie volgt, geeft hele verassende resultaten. Iemand vertelde me dat ze samen met haar kinderen zelf kaarten had gemaakt na het zien van deze video:

Hieronder zie je wat ideeën voor welke materialen je zou kunnen gebruiken. Je kunt op de afbeelding klikken om meer te lezen over het product of het meteen te bestellen.

tombow lijmroller

Dit is next level lijmen zonder knoeien. Niet goedkoop, maar wel ontzettend fijn om mee te werken!

Als de lijmroller op is (of hij is tijdelijk onvindbaar) gebruik ik good old Pritt stift.  pritt stift lijm

 

Neocolor krijt kun je gebruiken om mee te tekenen, accenten aan te neo color van caran dachebrengen, achtergronden mee te verdiepen, maar ook als waterverf! Ze hebben een mooie kwaliteit pigment en zijn in zo ontzettend veel kleuren verkrijgbaar… Dit is een starter-set van 10 kleuren.

 

 

micron fineliners watervast

Dit zijn pennen die je me vaak ziet gebruiken in video’s. Ze zijn watervast en in verschillende diktes. Heel fijn om mee te tekenen.

 

 

 

potloden Super super mooie potloden van het merk Derwent. Zo mooi dat je misschien de neiging hebt om er voorzichtig mee te zijn. Maar dat is zonde – gewoon gebruiken!

 

 

aquarel verf

Dit is mijn favoriete mee-neem-setje (Winsor & Newton). Er zit ook een kwastje bij, en die is echt supergoed! Je zou hem alleen al voor het kwastje willen hebben 😉

de tekenpennen op de foto zijn van Micron.

 

Bij stiften denk je misschien sstabilo stiftennel aan kinderen, maar het kan leuk zijn om met stiften achtergronden te maken, letters te tekenen, of als een soort waterverf te gebruiken! (deze techniek heb ik in november laten zien op Facebook) Deze stiften bevatten veel pigment. Neem van mij aan dat het fijner werkt dan de goedkope dozen met stiften.

 

In deze video zie je een aantal projecten met als thema ‘hartjes’. Dit was voor Valentijn, maar laat je vooral inspireren om voor het kaarten maken eens iets te lamineren, of misschien wel een cadeau te maken dat je op wilt sturen.

 

Dit is eigenlijk een soort magisch experiment. Misschien geloof je wel dat wat je aandacht geeft groeit, maar hoe zou het zijn, als je echt iets kan toevoegen aan iemands dag? Een envelop met blijdschap kan geven aan een ander? Wat zou dat voor jou betekenen?

(Laat vooral in de reacties hieronder achter wat jouw ervaringen zijn met dit experiment!)

Je meldt je aan via deze link.

Ik wens… dat we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken!

Angel

Over de schrijver
Reactie plaatsen