Monoprints maken met een Gelli Plate (toveren met papier en verf)
Monoprints maken met een Gelli Plate (toveren met papier en verf)

Monoprints maken met een Gelli Plate (toveren met papier en verf)

Ben je klaar om je over te geven aan het magische proces van monoprints maken met papier? Een monoprint betekent dat het een unieke, éénmalige print is. Ik kan er van alles over vertellen, maar in de onderstaande video zie je waarom ik dit ervaar als ‘toveren op papier’!

Het papier dat ik hier maak gebruik ik onder andere om collages mee te maken en persoonlijke unieke boekjes mee te maken.

Klik op de video om te zien hoe je de gelli plate kan gebruiken.
(Heb je nog geen toegang tot een cursus? klik dan hier voor de informatie over de collage cursus, en meer informatie over de Bijzondere Boekjes cursus vind je hier.)

PS: Wanneer je liever geen video wilt missen én ook nog bij online live creatie-inspiratiesessies wilt kunnen zijn, check dan deze link voor informatie over een abonnement op de Happy Academy >>> https:/www.happylittlethings.nl/yes

 

Samengevat:

Hoe werkt een Gelli Plate?

1. Rol verf uit op de gelli plate

verf op je gelli platerol de verf over de gel plate

1.B. optioneel: leg een sjabloon, takjes of papier op de plate om een motief te maken. Het is ook mogelijk om voorzicht (geen scherpe voorwerpen) patronen te maken in de verflaag, bijvoorbeeld door een stempel er op af te drukken of met een zacht voorwerp patronen er in te tekenen

1. C. rol de inktroller uit op een apart vel papier om de verf van de roller af te halen

inktroller

 

2. Leg er een vel papier op, druk en wrijf aan met je handen

papier maken voor collage en kaarten

3. Verwijder voorzichtig het papier

4. Tadaaa! Een eerste laag is klaar. (Met de monoprint techniek ontstaat er vooral een magisch effect wanneer je verschillende lagen over elkaar heen afdrukt.

5. Herhaal stap 1 t/m 4 zo vaak als je wilt met hetzelfde vel papier en zie de magie ontstaan

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen