Maak je eigen Bijzondere Boekjes

lees meer over dit cursuspakket

Boekjes, boekjes, meer boekjes

Zolang ik me kan herinneren hebben boeken, boekjes me gefascineerd.  

Hier zie je een foto van twee van mijn boeken. Een inspiratieboek en een mini-boekje links op de foto, dat ik in eigen beheer heb uitgegeven. Je ziet hier een klein stukje van een soort kunstenaars-altaar in mijn studio, als inspiratieplek.


Omdat ik zelf zo veel plezier en geluk haal uit mijn handgemaakte schets- en verhalenboeken, heb ik een boekjes cursus voor jou gemaakt.

Ik hoop dat je er net zo gelukkig van wordt als ik. 

Lees hieronder meer over Angélique en de cursus Bijzondere Boekjes


Angelique Benjamins


Ik geloof dat creativiteit je weerbaarheid kan vergroten. Je kan leiden naar 'binnen', naar je zelf. Je weer even kind kan laten zijn, en in een staat van fijne zorgeloosheid kan brengen.


Boekjes fascineerden me als kind al, net als verhalen vertellen. De boekjes die je in deze cursus leert te maken, maak ik ook wel eens samen met mijn dochter. Dan maken we er een vakantie boek van, of ze schrijft er een paar verhalen in. Soms begin ik in een boekje met wat tekeningen, die zij dan afmaakt.


Ik hou er van om af en toe iets op te schrijven of 'even tussendoor' een klein stukje papier in te plakken. Gewoon zomaar omdat het zo mooi is. En omdat een leeg fotoboek nogal blokkerend werkt (en een digitaal album niet hetzelfde is) plak ik foto's in mijn eigen schetsboeken. Af en toe geef ik een eigen boekje uit. Om uit te delen, cadeau te geven, en soms om te verkopen.


liefs en groet,

PS: ik zou het heel erg leuk vinden om jouw boeken te kunnen zien! Wanneer je toegang hebt tot de cursus krijg je ook toegang tot de online community waar je foto's kunt delen met medecursisten.

Liefde voor papier

Dit is een laagdrempelige cursus waar je ziet hoe je materialen kunt upcyclen, hoe je die mooie verpakking kunt gebruiken voor iets nieuws: je eigen persoonlijke schetsboek! En wat dacht je van leren hoe je van één vel papier een boekje kunt maken?"


IK BEN HIER ZO ENTHOUSIAST OVER!

Zo kun je jouw creatieve energie, al is het maar 5 minuten per dag, een plek geven.

 • wat anderen zeggen over de Happy Academy

  Veronique

  Bedankt voor je enthousiasme! Ik heb veel energie maar jij doet stopt er nog een hoopje bij.

  PS: dankje voor al de liefde die je weer doorgeeft. Ik word er zo blij en gelukkig van.

  Ineke

  Ik geniet enorm van deze cursus.

  De verrassing van wat we gaan doen, hoe je het doet; het maakt mijn dag lichter - letterlijk en figuurlijk. Het zet me aan tot creativiteit op meerdere vlakken. Het is superleuk om te doen. 

  Greta

  Ik ben voor het eerst weer na een moeilijke tijd aan het prutsen in mijn huis, en mijn inspiratie en passie komt voorzichtig weer meer leven in. 

  En ja, daar ben ik je zeer dankbaar voor.

  Ontdek de modules van de cursus Bijzondere Boekjes  Module 1: Boek maken met naald en draad

  Oude rekeningen, verpakkingsmateriaal, tekeningen, boodschappenbriefjes, bonnetjes... In plaats van oud papier is het je nieuwe schatkist voor het maken van een persoonlijk, authentiek schetsboek. Geloof me, dit is te gek.
  schetsboek, art journal, fotoboek, dromenboek...

  Deze manier van boeken maken kun je overal voor gebruiken. Gebruik het echt op de manier die jou het meeste aanspreekt.
  Module 2: Maak je eigen zine

  Je eigen wat? Je eigen zine. (spreek uit: zien, net als in magazine)

  Hier wordt het nog leuker. Dit is een ideale manier om laagdrempelig je creativiteit te laten stromen met een groots eindresultaat. Je eigen boek(je) klaar om uit te geven! Dit is wereldwijd een bijzondere manier van veel kunstenaars om hun werk te delen, en te verkopen.

  Welk verhaal ga jij vertellen?
  Module 3: Harmonica boekjes

  Dit type boekje geeft weer een heel nieuw spectrum aan mogelijkheden. Omdat je zwaarder papier kan gebruiken, kan je het als een soort boek neerzetten, maar is het ook meer geschikt voor werken met collage, verf, en meerdere lagen over elkaar. Je kan zelfs een aantal verrassingslagen maken...

  Module 4 - magisch boekje

  In dit boekje komen jouw heden verleden en toekomst samen in een visuele vorm. Via de opdrachten, o.a. met collage, bijzonder papier maken en illustraties voor de pagina's maak je een Magisch boekje met je persoonlijke stem er in verwerkt. 

  PAS OP! Let op de waarschuwing hieronder:

  Boekjes maken kan verslavend zijn.

  volg deze cursus vooral niet als je:

  1. niet van papier houdt
  2. boekjes vervelend vindt
  3. geen zin hebt om creatief te zijn
  4. geen persoonlijke dingen wilt maken
  5. andere mensen geen cadeau wilt geven

  wil je direct toegang?

  Klik dan op de oranje button

  Elsbeth

  Je maakt bij mij het mooiste en het creatieve in me los, en daar ben ik dus zo dankbaar voor!

  G.Johanna

  Ik leer van jou echt weer eens heerlijk te spelen , dankjewel!


  Kelly Coquel

  Door mezelf te gunnen meer met creativiteit bezig te zijn, ben ik dichter bij mijn ware ik gekomen en voel me hierdoor ook beter in mijn vel.

  start met deze creatieve cursus

  100% tevredenheidgarantie

  30 dagen niet goed-geld-terug-garantie. Wanneer je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over de cursus, ontvang je het volledige bedrag terug.

  € 37,50 

  Meteen toegang

  In de online Happy Academy  kun je alle nieuwe inspiratie-how-to-video's voor het maken van je eigen boekjes meteen zien!