Hartje Haken (patroon!)

Stapels en stapels met hartjes ben ik aan het haken! Omdat het verslavend is (nog eentje dan, ok nog eentje en dan stop ik, laatste hartje… ) maar ook omdat ik aan het haken ben voor wild haak-projecten. Hartjes en bloemetjes ophangen met een kaartje erbij, in een struik of om een fles appelsap in de supermarkt.

De YouTube videotutorial staat nu ook online, samen met het patroon hieronder. Veel plezier met haken!

hartje leren haken

inmiddels meer dan 164.455 keer bekeken!

Maak een Magische Ring

haak 3 lossen

haak nu 3 dubbele stokjes in de magische ring.

dan haak je 3 stokjes (ook in de magische ring)

haak nu één dubbel stokje voor het puntje van het hartje.

nu ben je op de helft.

Je gaat nu in omgekeerde volgorde hetzelfde patroon haken voor de andere helft.

ga verder met 3 stokjes haken

dan 3 dubbele stokjes

3 lossen

en sluit het hartje af met een halve vaste door de magische ring.

dat is het!

haal de draad er doorheen om het hartje af te werken.

trek de draad in het midden aan (aan de achterkant), zodat het rondje zich sluit.

Veel plezier met de hartjes!

groetjes, Angelique

Een goede haaknaald maakt echt uit voor het resultaat. Zeker wanneer je net begint met haken. Mijn favoriete haaknaalden zijn van Clover. Eerst gebruikte ik de lichtbruine versie, 3mm voor haken met Catania katoen, en tegenwoordig gebruik ik de kleurige haaknaalden van Clover (Clover Amour). Beiden zijn ergonomisch, zodat je minder snel kramp in je handen krijgt en je echt makkelijker kan (leren) haken.

Klik op de afbeelden voor meer info en direct bestellen.->>

wat is een goede haaknaald als ik wil leren haken

alles begint met de eerste steek. Maar voor de eerste steek, komt de lus, en het spanning houden op de draad… Het is een beetje als leren autorijden, in het begin voelt het alsof je nooit tegelijk kan schakelen, sturen, gas geven en in je spiegel kijken, en op een dag, gaat alles vanzelf en kan je niet meer voorstellen dat je het niet kon…

Om te beginnen bij het begin, klik dan op de video hieronder:

Wat anderen zeggen over de video hartjes haken:

hartje haken happy little things

Wat kun je met gehaakte hartjes doen?

hartje haken

Catania katoenHet katoen dat ik gebruik is van Catania. Omdat het ‘gemerceriseerd’ is zullen de draden niet snel rafelen (in tegenstelling tot veel goedkoop katoen of biologisch katoen). Zeker als je nog niet zo lang haakt, is dit heel fijn. Ik vind persoonlijk dat het resultaat extra mooi wordt wanneer je mooie kwaliteit garen gebruikt. En alle liefde en tijd die je er in stopt is het waard om mooie garens te gebruiken.
Klik op de afbeelding voor meer informatie, meer kleuren te zien, en eventueel te bestellen.

Catania katoen is in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar. Stem de kleuren af op het doel van het project. Voor wie is? Waar komtCatania haak katoen het te hangen/liggen, hoe wordt het gebruikt.

O, en voordat ik het vergeet, gebruik een passende maat haaknaald. De maat die je nodig hebt staat aangegeven op het label van je haakkatoen. Ik krijg regelmatig vragen over waarom het haken ‘niet lukt’, en vaak is het dan een verkeerde combinatie van garen en de maat van de haaknaald.

Hartjes haken doe ik meestal met meerdere hartjes tegelijk. (heerlijk als je in zo’n haakritme zit – en het is eerlijk gezegd bijna verslavend) De gehaakte hartjes geef ik vaak cadeau bij een kaart, of ik wikkel hem om het cadeaupapier heen (wel de draden er aan laten, dus niet afhechten, dan kan je zo’n harjte eenvoudig ergens om heen wikkelen.)

Als je mijn YouTube kanaal hebt gevolgd, weet je dat ik hartjes haken voor verjaardagook wel eens hartjes achterlaat voor onbekenden, gewoon als verrassing, bijvoorbeeld in de supermarkt (yarn-bombing). En op mijn verjaardag vind ik het altijd erg leuk om zelf cadeau’s uit te delen…

Klik hier voor meer Video’s over hartjes haken en mijn verjaardags yarn-bomb vlog:

Klik hier om meer te lezen over haaknaalden.

In de video (vlog) vertel ik je meer over Vlaggen Haken en mijn favoriete Haaknaald. vlog 2 intro happy little things

Direct Toegang tot de nieuwe Gratis Cursus van de Happy Academy om je creativiteit nog meer te laten stromen?

Klik hier.

gratis cursus

Over de schrijver
Marjolein
Door

Marjolein

op 12 Feb 2015

Cute! Leuk ook voor Valentijnsdag ;)

Charlotte
Door

Charlotte

op 05 Feb 2016

Hoi, Ik ben vandaag begonnen met de hartjes. Erg leuk! heb er inmiddels 4 gemaakt. Kan je de hartjes ook groter maken? door bijv nog een rondje eromheen te haken?

Reinhilde
Door

Reinhilde

op 01 Mar 2016

Ik heb kei veel moeten oefenen het wou me maar niet lukken ik werd er zenuwachtig van vandaar dat ik een tijd geen goesting meer had om het terug te proberen na lange tijd terug te proberen was het gelukt ik er mee weg ik heb het onder de knie echt ik gebruik de hartjes voor op mijn kussensloop dat ik aan het maken ben

Reactie plaatsen