hartje haken video tutorial

Hartjes haken is zo leuk!

Wil jij ook een hartje haken? Hieronder staan 2 video tutorials voor het leren haken van een hartje. Eén voor de absolute beginner met uitleg van steken en wat langzamer uitgelegd. En de ander gewoon om ook zo’n leuk hartje te haken!

O, en volg jij al mijn video blog?

100 Vlogs over mijn leven als creatief, moeder en levenskunstenaar…

Op de Facebookpagina van Happylittlethings kun je foto’s delen van hoe jouw gehaakte hartjes zijn geworden, leuk!

https://www.facebook.com/happylittlethingsblog

Hartje haken video tutorial 1

Hartje haken video tutorial voor absolute beginners

Welk katoen is handig (als je nog niet zo lang haakt)?

Catania katoenHet katoen dat ik gebruik is van Catania. Dit katoen is ‘gemerceriseerd’ wat betekent dat hij zo gemaakt is dat de draden niet rafelen. Zeker als je nog niet zo lang haakt, is dit heel fijn. Daarnaast vind ik persoonlijk dat het resultaat extra mooi wordt met deze goede kwaliteit garen. Bij het gebruiken van je gehaakte project, zal deze katoen minder snel slijtageplekken laten zien.
Klik op de afbeelding voor meer info, meer kleuren te zien, en eventueel te bestellen.

Het katoen is in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar. Stem de kleuren af op het doel van het project. Voor wie is? Waar komtCatania haak katoen het te hangen/liggen, hoe wordt het gebruikt.

O, en voordat ik het vergeet, gebruik een passende maat haaknaald. Ik krijg regelmatig vragen over waarom het haken ‘niet lukt’, en vaak is het dan een verkeerde combinatie van garen en de maat van de haaknaald. De maat die je nodig hebt staat aangegeven op het label van je haakkatoen.

De wol die ik in de video van het hartje haken gebruik is van My Boshi, biologische wol. Hele mooie wol, maar als je net begint met haken zou ik deze niet aanraden.

Over de schrijver
Jana
Door

Jana

op 02 Jan 2017

ik kan niet volgen Angelique, Groetjes Jana

Angelique
Door

Angelique

op 12 Jan 2017

Hi Jana, wat jammer om te horen. bedankt voor je bericht. groetjes, Angelique

Reactie plaatsen