Art journaling - dit is je kans om je verlanglijstje te maken
Art journaling - dit is je kans om je verlanglijstje te maken
07 december 2016 

Art journaling - dit is je kans om je verlanglijstje te maken

Art Journaling is een breed begrip.

Zijn het nou kunstige pagina’s waar je zo veel mogelijk verschillende materialen op gebruikt, of is het een soort dagboek in beelden waar je tekst aan toevoegt?

Het goede nieuws is, dat mag je helemaal zelf weten. Het is in ieder geval goed voor je gezondheid om je uit te drukken. Je creatieve energie te laten stromen. En op papier kun je een mooi naslagwerk creëren voor jezelf. Om nog eens na te lezen, achteraf te kunnen zien welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt, of juist veilig dicht te houden omdat er misschien wel je hartsgeheimen in verborgen liggen. Het is jouw veilige plek.

Behalve de traditionele materialen zoals potlood, verf en houtskool, kun je helemaal los gaan met krijt en wat dacht je van stiften! (nee dat is dus niet alleen voor kinderen.)

art journaling happy little things

Dit is een art journaling voorbeeld. Heel persoonlijk benaderd (en nog in de maak) met collage elementen. Gemaakt in een Moleskine Schetsboek.

Hieronder een aantal voorbeelden van materialen voor in je art journal

Klik op de afbeelding om meer te lezen en eventueel meteen te bestellen. Het is tenslotte tijd om je verlanglijstjes te maken! Voor onder de Kerstboom, of gewoon om het jaar op een creatieve manier te beginnen en je innerlijke Kunstenaar te verwennen.

(Dus niet alleen voor Art Journaling, maar gewoon omdat je er zulke mooie dingen mee kan maken.)

stabilo stiften

Deze stiften bevatten veel pigment, en je kan ze ook gebruiken als waterverf!

micron fineliners watervast

Dit zijn pennen die je me vaak ziet gebruiken in video’s. Ze zijn watervast en in verschillende diktes te schrijven. Ik vind deze superfijn om mee te tekenen.

potloden Super super mooie potloden van het merk Derwent. Zo mooi dat je misschien de neiging hebt om er voorzichtig mee te zijn. Maar dat is zonde – gewoon gebruiken!

aquarel verf

Dit is mijn favoriete mee-neem-setje (Winsor & Newton). Er zit ook een kwastje bij, en die is echt supergoed! Je zou hem alleen al voor het kwastje willen hebben ;-)

de tekenpennen op de foto zijn van Micron.

Goed Schetsboek CansonDit is een van de schetsboeken die ik heel graag gebruik. Het papier is van hoogwaardige kwaliteit, niet speciaal voor waterverf of gouache, maar kan best wat water verdragen.

Moleskine schetsboek

Er is iets aan de schetsboeken van Moleskine dat magisch is. Het is een gevoel. Misschien is het wel de kleur van het papier (beige en niet wit zoals op dit plaatje). Ik vind het heerlijk om collages te maken in dit soort schetsboeken. Dit kleinere formaat gebruik ik bijvoorbeeld als thema- ideeën boekje, ik heb er ook een keer een gedichtenboekje van gemaakt, een associatief schetscollageboek, verhalen verzamelboekje en een letterboekje. Kortom, een van mijn all-time favorites. Aanbevolen met stip.

tombow lijmroller

Ok. Dit is next level lijmen in je schetsboek. Niet goedkoop, maar wel zo ontzettend fijn om mee te werken!

1-2-3 maak een art journaling pagina | video

In deze art journal -collage video zie je hoe ik afbeeldingen zonder knoeien plak in een schetsboek. Zo fijn!

Als de lijmroller op is (of hij is tijdelijk onvindbaar) gebruik ik good old Pritt stift.  pritt stift lijm

Neocolor krijt kun je gebruiken om mee te tekenen, accenten aan te neo color van caran dachebrengen, achtergronden mee te verdiepen, maar ook als waterverf! Ze hebben een mooie kwaliteit pigment en zijn in zo ontzettend veel kleuren verkrijgbaar… Dit is een starter-set van 10 kleuren. Leuk om mee te spelen in je schetsboek, werkt verslavend.

Ik wens je weer heel veel Creatief Plezier.

x Angel

PS: Laat hieronder een reactie achter over jouw favoriete materiaal of schetsboek. Ik ben benieuwd of ik er ook wel eens mee gewerkt heb, en vertel me waarom ik het anders uit zou moeten proberen.

 Art Journaling tip!

wil je nu écht vrijer leren creëren, stoppen met perfectionisme en stoppen met ontevreden of onzeker zijn over wat je maakt? kijk dan zeker even hier voor veeeeeel meer Art Journaling! (klik)

Over de schrijver
Elisa
Door

Elisa

op 08 Dec 2016

Een soort potloden die wanneer je er water bij gebruikt als een soort verf uitvloeien. Heel mooi en zo fijn in gebruik!

Reactie plaatsen