Beginnen bij het begin (van de 5 tips om succesvol creatiever te zijn)
Beginnen bij het begin (van de 5 tips om succesvol creatiever te zijn)
23 november 2017 

Beginnen bij het begin (van de 5 tips om succesvol creatiever te zijn)

Vandaag dacht ik aan de eerste vlog die ooit maakte voor YouTube. Dat wilde ik gewoon ‘even doen’. Dat zou leuk zijn als het zo makkelijk was gegaan, maar ik kwam allemaal drempels tegen in mezelf. De meeste mensen hadden in die tijd nog nooit van het woord Vlog gehoord. Enzo Knol was nog aan het spijbelen op school zonder volgers. Mijn onzekerheid begon op te spelen. Zitten mensen wel op een ‘vlog’ te wachten? Zouden ze wel weten dat ze mijn video kunnen ‘liken’?

Ik wilde de leukste en mooiste vlog ooit maken. Maar ik wilde ook dat het over Sinterklaas zou gaan. En ik wilde het persoonlijk maken. En hoe kon ik een video zo editen dat hij leuk zou zijn? En kan ik wel of niet muziek gebruiken of heb ik daar de rechten niet voor en krijg ik dan een boete? Hoe weet ik wanneer hij af is? Moet hij perfect zijn, of is prima ook goed genoeg? Ojee, zou er wel iemand naar gaan kijken??!

Beginnen was voor mij het belangrijkst want wat er allemaal daarná is gekomen, dat is wat het verschil maakt. Is het mijn mooiste video ooit? Welnee. Meest bekeken? Zeker niet (een klein verschil van 180.219 views).

Maar ik weet nog dat ik me dankbaar voelde voor iedere kijker. Dat is trouwens nog steeds zo, alleen kijk ik nu niet meer 10 keer per dag op mijn statistieken of er weer iemand naar mijn video heeft gekeken.

En deze video ben ik doorgegaan met video’s maken. En niet alleen als vlogger, maar meer als Creativiteits Coach. Mijn intentie om mensen te inspireren om creatiever te zijn wordt elke dag steeds bekender. Als je dit leest weet je waarschijnlijk dat ik inmiddels een online Creatieve Academie heb opgezet waar op dit moment 1254 mensen lid van zijn.

Maar alles begint bij een begin. 

Dus is er een verlangen dat in jou leeft? Voel je dat je een verandering wilt maken in je leven? Wil je misschien meer tijd maken voor jezelf? Zou je graag meer energie willen hebben? Meer jezelf willen zijn? Meer willen ontspannen? Plezier hebben? Wat het ook is, ik gun het je allemaal van harte. Begin bij het begin en kijk eens wat er vandaag gebeurt.

Wil je beginnen met het maken van je Sinterklaas of Kerst verlanglijst? Kijk dan eens bij mijn Favoriete creatieve materialen en boekenZou je graag gratis een creatieve cursus willen volgen? Geen probleem – je kan meteen beginnen door even hier te klikken.

Beginnen bij het begin is de eerste tip van mijn video met 5 tips om succesvol creatiever te zijn. Heb je die nog nooit gezien? (of wil je hem nog een keer kijken) klik dan hier.

Mijn eerste vlog!

Hieronder zie je mijn eerste vlog. De video is toch 278 keer bekeken (best veel voor een eerste poging) maar heeft nul (0!) likes (dus als je hem leuk vind, inmiddels weet je hoe het werkt toch? duim omhoog! 😉 )

Je bent creatiever dan je denkt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen