favoriete materialen en boeken

Hieronder zie je mijn Favorieten

Dit is een klein overzicht van waar ik zelf heel blij van wordt. Materialen om te gebruiken, maar ook boeken die mij persoonlijk hebben geïnspireerd. 
Ga op je gevoel af en kijk wat jou aanspreekt.

art supplies

Ecoline brushpennen handletteren

Ecoline Brushpen

Ik heb een aparte video gemaakt voor handletteren met deze Ecoline Brushpennen. De kleuren spatten van je papier af, en je kan ze ook nog met elkaar mengen en zo bijzondere effecten maken.

aquarelset starter

aquarel reis/starters set

Dit is een setje wat ik overal mee naar toe neem. 

Het past zelfs in m'n jaszak. Meestal gebruik ik deze verf met een waterkwast (want onderweg), maar er zit zelfs een mooi penseeltje bij.

lyra kleurpotloden

Lyra potloden

Ik word ongelukkig van potloden die er mooi uitzien maar het niet goed doen. Deze potloden gebruik ik samen met mijn dochter, die ze intensief gebruikt. Ze hebben veel pigment en stralende kleuren.

pennen, kwasten en markers

watervaste tekenpennen

Micron Fineliners

Ik ben gestopt met tellen hoeveel van deze pennen ik heb. In elk etui zitten deze watervaste tekenpennen, mooi vloeiende inkt - favoriet. Omdat ik veel aquarelverf gebruik vind ik het fijn dat deze lijnen écht waterproof zijn. Ik gebruik verschillende diktes, afhankelijk van de tekening en mijn humeur. 

waterbrush kwast handletteren en schilderen

Waterbrush

Onderweg, in een koffieplek, maar ook met mijn schetsboek in bed gebruik ik een waterkwast samen met mijn aquarelverf reissetje. Heel handig want zo heb ik geen pot water nodig.

De Pentel waterbrush heeft een mooie kwaliteit punt en geeft het water mooi af.

brushpen met inkt voor schilderen en handletteren

Pentel inkbrush

Ik werd meteen verliefd op de prachtige indiase inkt die uit deze kwast komt. Het is een kwast met een reservoir met zwarte inkt. Het is wel even oefenen, maar als je de techniek van deze penseelpen in je vingers hebt is het magisch om mee te schilderen en bijvoorbeeld letters mee te maken. 

gelpennen gelly roll

Gelly roll pennen

De enige echte gelpennen zou ik zeggen. Ik heb zelf een genante hoeveelheid gellyrolls - De kwaliteit is zo mooi, dat je waarschijnlijk geen andere gelpennen meer wil gebruiken. Neon, met glitter, zonder glitter, wit, ik vind ze allemaal even mooi.

lijmpen quicky glue sakura

Quicky glue lijmpen

Als je mij een beetje kent weet je dat ik hou van snel, associatief collages maken en dan is deze lijmpen te gek. Je 'tekent' de lijm op het papier en hop, plakken, klaar. Favoriet.

Als je de lijm eerst laat drogen, kun je het als een post-it lijm gebruiken. briljant.

Gouache verf van Talens

Gouache verf

Naast aquarelverf gebruik ik ook graag gouache. 

Het heeft de eigenschappen van aquarelverf en acrylverf gecombineerd. Dit is een goede starters-set om te experimenteren. Je kunt zowel makkelijk transparant als laag over laag schilderen. 

Moleskine schetsboek

Moleskine

Moleskine is een gevoel, dat kan je bijna niet uitleggen. Ik heb schriften, schetsboeken met en zonder lijntjes en hou van elke bladzijde.

Cansons schetsboek

Canson

Dit is een soort Altijd-Goed-Schetsboek. Het papier is redelijk dik, stevig en kan ook wat water verdragen.

Aquarelpapier Canson

Canson aquarelpapier

Canson heeft mooie studiekwaliteit aquarelpapier in dit blok gedaan. 300 grams papier, op A5 formaat. (is minder overweldigend dan A4) 

Favoriete boeken

deze heb ik minimaal een keer, meestal vaker gelezen

Boek Big Magic

Big Magic

Magisch Boek over hoe mensen voorheen overtuigd waren dat inspiratie niet in jezelf zit, maar bij je op bezoek kwam. Je kan inspiratie uitnodigen om tot je te komen.

the artist's way boek

The Artist's Way

Al bijna 10 jaar geef ik cursussen met dit boek. Bijzonder. Transformerend. Het is een boek vol persoonlijke inzichten en opdrachten van Julia Cameron.

the artist's way voor ouders

The Artist's Way voor ouders

Na meer dan 20 jaar heeft Julia Cameron dit mooie boek geschreven om ouders een creatief voorbeeld te laten zijn voor hun kinderen en hun creativiteit te kunnen bewaken.

Boek over steve jobs

Steve Jobs

Ik vond het zo inspirerend, dat ik na het lezen van de laatste bladzijde, het boek meteen weer opnieuw begon te lezen (!). Als je zelf niets hebt met Apple of Steve, geef dit boek dan cadeau aan iemand.

Boek het hart van alle dingen

Het hart van alle dingen

Roman van Elizabeth Gilbert die zich toevallig ook afspeelt in het hortus botanicus in Amsterdam.

Over het leven van een vrouw die wetenschapper was en tegelijk verlangde naar een ander leven. 

Boek 4 vriendinnen 1 spijkerbroek

4 vriendinnen 1 spijkerbroek

Heerlijk om boeken te lezen die eigenlijk voor jongeren geschreven zijn. Omdat het zo makkelijk wegleest, herkenbaar is, en fijn om te beseffen dat die ingewikkelde tienerjaren voorbij zijn.

Handige en Leuke apparaten

handige alles in een printer

alles in één printer

Printer, scanner in een. Omdat ik het fijn vind om af en toe zelf foto's af te kunnen drukken heb ik gekozen voor een printer die dat mooi doet, en ook kan scannen en 'gewoon' printen.

leuke camera direct klaar foto's

Instax mini

Deze camera staat op mijn verlanglijstje. Voor bijvoorbeeld collages en ons familiedagboek lijkt het me handig om unieke direct klaar foto's af te drukken.

handige papiersnijder

papier/foto Snijmachine

Hoewel ik vaak papier scheur en geniet van met de hand knippen, vind ik het toch handig om dit apparaat in huis te hebben. Zo kan ik snel en recht snijden.

Fiskars ronde pons

Mega Ronde pons

Deze pons zie je mij gebruiken in de video met de ijsjes-collage. Zo fijn dat je weinig kracht nodig hebt bij deze kwaliteits-pons.

Tombow lijmrollen navulbaar

Tombow lijmroller

Als ik met grotere stukken papier werk en snel iets vast wil plakken, gebruik ik een lijmroller. Deze is van Tombow en stelt me nooit teleur.

vlijmscherp rolmes van Fiskars

Rolmes

Ik hou van scherpe messen en deze is echt vlijmscherp! Volgens mij is deze bedoelt voor stof, maar ik gebruik hem voor papier.

Heb jij al toegang?

Maak je eigen persoonlijke herinneringen en leer deze handgemaakte Bijzondere Boekjes te maken