de leukste kinder knutsel boeken

de leukste kinder knutsel boeken zijn volgens mij de boeken die ook leuk zijn voor volwassenen. Waar je als kind serieus genomen wordt en je als volwassene je helemaal kind kan voelen!

nummer 1 boek voor kinderknutsels

is voor mij het boek om van karton de leukste, blije projecten te maken. er staan ook goede suggesties in om kleuren te mengen, kleuren die je goed met elkaar kan combineren zonder dat het modderkleur wordt.

Zo help je je kinderen een handje om een nog leuker resultaat te krijgen.

Cardboard Creations is voor mij nummer 1 om samen met je kind te gaan knutselen, om echt leuke inspiratieprojecten te maken van materialen die je vast allemaal in huis hebt, namelijk: karton en verf!

het boek kan je hier bestellen

een eventueel nadeel kan zijn dat het in het Engels is geschreven, maar laat je daar vooral niet door weerhouden, want de foto's spreken al heel erg voor zich. echt een boek om van te smullen.


Nummer 2 boek om met je kinderen te knutselen of kunst te maken

als je denkt, Eric Carle, waar ken ik die naam van?

dat is van het legendarische kinderboek Rupsje Nooit genoeg . wel wederom een Engels boek, maar hier geld hetzelfde voor als bij het nummer 1 boek, dit boek is te leuk om niet te kopen.

dit is waarom je met je kinderen wilt knutselen

laat even het 'moeten' van je to do lijstjes gaan, en ga lekker samen spelen. je zal merken dat je tijdens het knutselen bijzondere gesprekken kan hebben.

Maar de nummer 1 reden om je kinderen zelf te laten knutselen of samen te knutselen is eenvoudig: het is goed voor de ontwikkeling van je kind. tactiel zijn, dingen aanraken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen.

Daarnaast is het leuk om iets te maken wat niet iets hoeft te worden voor een cijfer of andere beoordeling op school.

je Creatieve brein wil je zo lang mogelijk soepel houden, zodat je ook probleemoplossend kan denken. Wanneer het niet te veel doe-mij-na projecten zijn, maar ruimte geeft voor vrije expressie, dan is het zooooo goed voor de gelukshormonen in je kleine of grote mensenlijf.

inspiratie knutselboek nummer 3 

okay, officieel is dit geen 'knutselboek' maar omdat de muizenhuizen helemaal met de hand (!!) gemaakt zijn is dit mega inspirerend. Na het zien van dit mooie prentenboek zijn mijn dochter en ik meteen aan de slag gegaan met ons eigen muizenhuis. hier kun je meer lezen over het boek (of het bestellen)Over de schrijver
Reactie plaatsen