Wenshartje maken (1)
Wenshartje maken (1)

Gelukkig Nieuw Jaar!

Graag neem ik jullie mee in een van mijn jaarlijkse rituelen rond oud- en nieuw.

Naast afscheid nemen van dingen die ik achter laat in het oude jaar (denk aan: verdriet, nare gebeurtenissen etc.), maak ik elk jaar, met een hart vol Hoop en Vertrouwen, een handgemaakt wenshartje voor het nieuwe jaar.

(hoe maak ik een wenshartje-video deel 1)

Wenshartje voor 2013.

Maak je eigen wenshartje!

 

Een van de dingen die mensen vragen wanneer ik vertel dat de wens in het hartje zit is:
“maar dan kan je de wens toch niet lezen?” Inderdaad.
Basiskennis van ieder kind: vertel je wens niet hardop, anders komt hij niet uit.
De wensen zijn straks veilig verborgen in het binnenste van het hartje.

Het kan natuurlijk ook een wensvogel zijn, of een wensbal, of een wensbloem, maan, ster…
ik heb zelfs wel eens een wens-aap gezien.

Maak wat bij je past, of als je het voor iemand anders maakt: wat jij vindt dat bij diegene past.
Ik geef ook workshops voor het maken van deze bijzondere wensdragers en vind het elke keer weer een prachtig magisch ritueel.

Hieronder kun je in de youtube video deel 1 zien van het maken van een wenshartje voor het nieuwe jaar.

Veel plezier met kijken!

 

 

 

PS: Er schijnt een mevrouw in Nederland te zijn waar ik de naam niet van ken, die zegt de rechten te hebben van de term ‘wenshartje’. Hierbij lieve mevrouw, excuses als ik deze term ten onrechte gebruik. Laten we samen de wereld een beetje mooier maken met bijzondere wensen en blije hartjes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen