Wat is een goede haaknaald?
Wat is een goede haaknaald?

Wat is een goede haaknaald voor jou?

Ik ben ooit begonnen met haken met een metalen haaknaald (want goedkoop). Ze zijn dun, soms een beetje onhandig glad – zeker als je net begint met haken en met het zweet in je handen probeert iets leuks te maken, en ze kunnen best zwaar zijn. Toen ik plezier kreeg in het haken ging ik verder met een haaknaald van bamboe (want esthetisch).

Wat is een goede haaknaald voor mij?

Uiteindelijk ben ik toch uitgekomen op een haaknaald die vooral prettig vasthoudt, waar je weinig kracht hoeft te gebruiken, die een goede grip heeft en waar je ook langer mee achter elkaar kan doorhaken.

Deze haaknaalden zijn ook aan te bevelen voor mensen met pijn bij bewegingen, zoals artrose.

Mijn favoriete haaknaalden (van dit moment) zijn van Clover. En ze zien er ook nog heel gezellig uit!

Haak je regelmatig, wil je het vaker gaan doen, dan raad ik je zeker aan te investeren in een goede haaknaald. (klik hier om de Clover haaknaald meteen te bestellen)

Wil je nog niet zo veel geld uitgeven dan kun je natuurlijk een ‘gewone’ basishaaknaald kopen. Gelukkig worden ze tegenwoordig ook van een soort licht-metaal gemaakt waardoor ze minder zwaar zijn.

wat is een goede haaknaald

Welke maat haaknaald moet ik gebruiken?

Afhankelijk van het soort haakwol, (of ander materiaal) je gebruikt kies je de maat haaknaald.

Op de wikkel van de wol staat informatie over welke naald je kunt gebruiken voor deze soort wol.

Het hangt er vanaf of je strak of los haakt, en wat je voorkeur is voor het eindresultaat, welke maat je uiteindelijk kiest.

Staat er bijvoorbeeld 2.5-3.5 dan zijn er dus 3 maten die je kunt gebruiken;

2.5 mm

3.0 mm

3.5 mm

Persoonlijk kies ik de middelste maat om mee te haken.

welke maat haaknaald moet ik gebruiken

Heb je ook nog tips en trucs voor het kiezen van een goede haaknaald?
Wat is jouw favoriete haaknaald? Laat het hieronder aan mij en alle lezers van happylittlethings weten! Samen delen, samen nog meer haken met plezier!

Meteen een haaknaald bestellen? klik op de afbeeldingen hieronder –>>

wat is een goede haaknaald van Clover

Dit is het zusje van de 4.5 mm in het blauw hierboven. Ook van Clover. Ze haken zo fijn!!

wat is een goede haaknaald als ik wil leren haken

Klik hieronder om een van mijn vlogs te bekijken. Ik laat allerlei uitprobeersels zien van gehaakte vlaggen (zonder patroon) en ik vertel meer over mijn favoriete haaknaald!

Wat is een ergonomische haaknaald?

Een haaknaald die op een zo natuurlijk mogelijke manier in je hand ligt, en zo weinig mogelijk kracht vraagt. De Clover haaknaalden die ik gebruik zijn ook ergonomisch, maar het is mogelijk dat mensen die echt reumatische klachten hebben nog meer baat hebben bij de Addi Swing haaknaalden.

De Addi Swing haaknaalden werd door Agatha Koster aangeraden, omdat ze met haar reuma toch heel goed kon haken hiermee. Klik hier of op de foto om meer informatie te zien of de haaknaalden meteen te bestellen.

ergonomische haaknaald

Over de schrijver
Agatha Koster
Door

Agatha Koster

op 05 Nov 2015

De Addi Swing is mijn favoriete haaknaald. Heb reumatische klachten en kan toch haken met deze haaknaald!

Angelique
Door

Angelique

op 09 Nov 2015

Aha. Lastig lijkt me, die reumatische klachten, maar wat fijn dat je zo toch kan haken Agatha :-) hartelijke groet, Angélique

Reactie plaatsen