verdriet in juni (dag lieve Janine...)
verdriet in juni (dag lieve Janine...)
29 juni 2015 

verdriet in juni (dag lieve Janine...)

In de aula van het crematorium dringen de woorden en klanken door de wolk van verdriet heen.

een oceaan om in schuilen, nooit jaloers te hoeven zijn.

Er zijn van die mensen die je niet vaak hoeft te zien of je hele leven hoeft te kennen, om toch te weten, die hoort bij mij.
zoals Janine.

Samen zouden we mijn eerste creatieve boek maken.
Zij geloofde met een overtuigende vanzelfsprekendheid in mijn creativiteit en de waarde ervan, ook toen ik het zelf even niet kon vinden. Wat anders kan ik doen dan sowieso mijn boek te schrijven, te maken? Ik zal iemand anders moeten vinden die mijn teksten redigeert, maar voel me geïnspireerd door de herinnering aan de enorme scherpe geestigheid van haar pen.

verdrietOp de dag van het afscheid kende ik nauwelijks iemand. Haar vader herkende ik van de foto van Facebook. Ik voel nog hoe de schrik om mijn hart sloeg omdat hij (via Facebook) mijn ‘juiste adresgegevens’ vroeg. Een stem schreeuwde in mijn hart. Neeee! laat het niet daar voor zijn, laat het voor een leuk feest zijn omdat ze toch weer beter is geworden…

Dan beteugelt het volgende lied de stilte.
want zij, zij maakt het verschil…
Dag lieve Janine, wat fijn dat ik je heb mogen kennen.

verdriet afscheid

janine Elfring

Over de schrijver
Alice
Door

Alice

op 29 Jun 2015

Jeetje wat heftig!! Sterkte en mooi stukje heb je geschreven!

Brigit (Gittepetit)
Door

Brigit (Gittepetit)

op 29 Jun 2015

Wat een mooie blogpost. Ik wens je veel sterkte.

Marjolein / Studio Leinz
Door

Marjolein / Studio Leinz

op 04 Jul 2015

Wat naar... Heel veel sterkte!

Reactie plaatsen