The Artist's Way cursus (nu ook online)

Wat is the Artist’s Way?

The Artist’s way is een boek dat al vele levens positief heeft veranderd. Veel mensen hebben in de loop van hun leven besloten dat het gek, vreemd, onmogelijk is voor hen om zichzelf schaamteloos uit te drukken in deze wereld. Zoals kinderen nog zo goed kunnen. Maar juist in de kindertijd ontstaan veel overlevingspatronen. Bijvoorbeeld omdat een docent ooit tegen je zei dat je binnen de lijntjes moet kleuren. Of je werk ging vergelijken met die van andere kinderen. Ouders kunnen ook (vaak onbedoeld) sporen achterlaten door een opmerking als: kunstenaar zijn is geen vak, daar kun je geen geld mee verdienen.

Moet iedereen dan kunstenaar worden?

Nee, een kunstenaar is eigenlijk een overkoepelende titel voor een creatief mens. Zoals ik het zie, iemand die zijn creatie-enerige kan laten stromen. Dit kan ook binnen een vak dat je hebt gekozen, waar je je creativiteit in gebruikt. De vraag is: kan jouw creatieve energie vrij stromen? Of voel je blokkades in jezelf, waar je graag aan zou willen werken, zodat je weer meer jezelf mag worden!

Wat is de cursus The Artist’s Way?

artist's wayDe cursus is ontstaan om mensen bij elkaar te brengen in een kring van gelijkgestemden, om elkaar (zonder woorden) te steunen in het proces. Omdat het boek ontzettend veel opdrachten bevat, werkt in de praktijk bijna niemand het hele boek door in zijn eentje. Sterker nog, vaak blijft het na een paar bladzijden ongelezen in de kast staan…

De live bijeenkomsten zijn dertiendelige, wekelijkse cursusdelen die je een schat aan persoonlijke ontwikkeling, plezier en creativiteit zal geven. Een cursus die je in contact brengt met je eigen inspiratiebron, of deze weer opnieuw laat ontdekken! Voor iedereen die eens Echt Aandacht aan zichzelf wil geven.

De opdrachten geven inzicht in je persoonlijke proces, in je eventuele blokkades.
Tijdens de cursus wissel je de (schrijf)opdrachten af met creatieve opdrachten.

The Artist’s Way wordt door mij, Angelique Benjamins, in cursusvorm aangeboden, zowel in groepsverband met wekelijkse bijeenkomst als via een online traject. Ik ben een ervaren cursusleidster van The Artist’s Way en breng daarnaast mijn ervaring als transformationeel coach en levenskunstenaar in.

Door de magische mogelijkheden van het internet is het nu ook mogelijk om vanuit verbinding, een online cursus the Artist’s Way te volgen. In de Happy Academy vind je het cursusmateriaal, met speciale video’s. Daarnaast zijn er nog meer cursussen die je creatieve ontwikkeling ondersteunen, zodat je naast de Artist’s Way ook bijvoorbeeld (meer) kan leren werken met collage technieken, letters, tekenen of aquarelverf.  Naast de technieken zijn er meerdere inspiratieopdrachten waar je zelfs met 5 minuten per dag al je creatie-energie aanzet.

Voordelen van de online cursus the Artist’s Way

Omdat je kunt werken wanneer en waar je wilt zul je de opdrachten daadwerkelijk kunnen maken, zonder dat je een les hoeft te missen als je een artist's way ochtendpagina'skeer niet kunt. Daarnaast zullen er live-inbelmomenten zijn om elkaar nog meer te ondersteunen in het proces. Omdat de Happy Academy een eigen community platform heeft, kun je in een besloten omgeving je opdrachten delen.

Het zal een bijzondere ervaring, en waarschijnlijk transformatiemoment voor je zijn.

De kracht van de cursus is het delen met anderen* waardoor je juist meer focus zult krijgen op je persoonlijke proces. Omdat we met een vaste structuur werken zul je geen onderdelen overslaan of: uitstellen (!) die eigenlijk belangrijk zijn voor je creatieve herstel. (*je kunt ook alleen met mij als coach delen als je het niet in de community wilt delen)

Wat zijn gereedschappen waar in de cursus mee gewerkt wordt?

  1. Ochtendpagina’s schrijven
  2. Kunstenaars uitjes
  3. Synchroniciteit
  4. Wandeltijd
  5. Deze is komt niet voor in het boek, maar is toegevoegd aan de Happy Academy cursus: Creatieve Opdrachten!

Het boek The Artist’s Way

Het is oorspronkelijk geschreven in het Engels, en velen vinden dit de enige manier om het te lezen, maar de Nederlandse versie is prima om te gebruiken. (klik op de afbeelding om direct te bestellen)

 

cursus the artist's way

Het boek is te koop via deze link.

Tijdens de cursus ga je ook aan het werk met een persoonlijk vision board. Hieronder zie je de video van het maken van een vision board.

 

Inschrijven voor de online cursus the artist’s way?

Klik hier!

Meer weten over het introductie aanbod om toegang te krijgen tot alle online cursussen van de Happy Academy? Klik dan hier.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen