Watervaste tekenpennen

Watervaste tekenpennen

watervaste tekenpennenmicron fineliners watervast

Tekenpennen zijn er in vele maten, soorten en prijsklassen. De pennen die ik het meest gebruik voor tekenen zijn de Micron fineliners van Sakura. De inkt droogt ontzettend snel en werken daardoor heel fijn - geen zwarte vlekken, en je kunt ze meteen inkleuren met waterverf.

Ik gebruik de 005 het meeste omdat ik hou van tekenen met hele dunne lijnen (o,2 mm), dat geeft mijn tekeningen een kwetsbaarheid waar ik persoonlijk van houdt. Voor grotere schetsboeken en handlettering gebruik ik ook de 04 en de 08. De brush is een uitdaging op zich om te gebruiken, maar wel een mooie aanvulling om bijvoorbeeld grote vormen in te vullen met zwarte inkt.

Klik op de foto's voor meer informatie, prijzen en levertijden (Meestal wordt het de volgende werkdag geleverd).

In mijn etui zitten ook tekenpennen van Faber Castel (Pitt) die zeker fijn tekenen, maar niet waterproof zijn. Zelfs als je langer wacht, zal de inkt bij aanraking met water nog afgeven. Een uitzondering hierop is (gek genoeg) de allerkleinste maat die wel watervast lijkt te zijn. De andere maten Pitt pennen kunnen wel in combinatie met water-of acryl verf gebruikt worden, maar dan als laatste laag, dus eerst de verf, laten drogen, en daarna de tekenlijnen aanbrengen.

Faber Castell tekenpen

 

Alles is al gemaakt maar nog niet door jou.

Reactie plaatsen