Leren tekenen (2)
Leren tekenen (2)

Over Leren tekenen heb ik je de vorige keer verteld dat je al kunt tekenen, (lijnen en vormen maken = tekenen)  [lees hier]  Creativiteit is een spier die je kunt trainen. Aardiger zijn voor jezelf kun je gelukkig ook oefenen.

Je maakt iets zoals je bent. Je hebt je eigen handschrift, ook met tekenen. Net zoals jouw stemgeluid anders klinkt dan die van je buurvrouw. Het is mogelijk dat je het vervelend vind om naar je eigen handschrift of tekening te kijken. Hoe dat gekomen is, is een ander verhaal, maar het helpt in ieder geval om er vaker naar te kijken. Gewoon, te kijken. En neem de stem van je innerlijke criticus waar, die lelijke dingen zegt over wat er te zien is. ‘Wat lelijk, stom, kinderachtig, scheef, onorigineel’ zijn voorbeelden van wat hij te zeggen kan hebben. In plaats van deze stem serieus te nemen, kun je de gewoonte aanwennen om gewoon eens ‘O’ te zeggen als er weer een stroom van kritiek te horen is. Neem het waar, zónder het serieus te nemen. Het is gewoon maar een mening.

Waarschijnlijk heb je al te lang geluisterd naar je innerlijke criticus en ben je ooit gestopt met tekenen, schilderen, zingen, dansen…(…vul in), kortom de Dingen Die Je Blij Maken! Als je iets nieuws wilt leren – een van de beste manieren is om meer levensenergie te krijgen- is het belangrijk dat je 1. Begint 2. Doorgaat.

Wil je leren tekenen, of sowieso graag creatiever zijn? Klik hier voor de gratis video waar ik uitgebreid vertel over succesvol creatiever zijn en 5 handige, praktische tips geef.

Creatief plezier is binnen handbereik!

Angélique

PS: Klik hier om meer te lezen over de Schetsboek Cursus die in januari start!

 

Wil je meedoen met de GRATIS Schetsboek Challenge? klik hier>>>

Over de schrijver
Reactie plaatsen