€ 0,-

Schrijf je nu in voor de gratis cursus geluk zit in een klein boekje


Handletteren

Met de hand je eigen letters maken is zo leuk! 

Wat is een brushletter?

Zogenaamde Brushletters maken doe ik zelf graag met watervaste pennen, een penseel en bijvoorbeeld de brushpennen van Ecoline. De basis techniek van de brushletters is dat je de opwaartse beweging dun maakt, en wanneer je naar beneden gaat je meer druk zet en dus een bredere lijn op het papier maakt.

Dit vraagt oefening en kan in het begin heel ongemakkelijk voelen. Maar het went, echt.

Brushletter voorbeeld

Deze letters zijn gemaakt met de Ecoline Brushpennen. Eerst is er een opzet gemaakt in roze, daarna is de letter bewerkt met de paarse stift, om de kleuren daarna over te laten vloeien met de waterkwast.

Zoals je ziet worden dikke en dunnen lijnen afgewisseld.

ecoline brush pen

Letters maken met stiften

Dit zijn net toverstiften...! Met deze brushpennen kun je hele mooi letters maken, en ze daarna nog bijwerken door bijvoorbeeld kleuren in elkaar over te laten vloeien.

(klik op de afbeelding om de brushpennen direct te kopen) 


Om je creativiteit alvast te laten stromen kun je je nu inschrijven voor de gratis kennismakingscursus van de Happy Academy. 

Waar vind ik meer video's over handlettering?

In de Happy Academy is er een cursus waar handlettering uitgebreid aan bod komt. Authentiek je eigen stijl hierin ontdekken is daar ook een onderdeel van. Daarnaast leer je technieken en oefeningen om mooiere, persoonlijke, sierlijke, gekke, grappige letters te maken.

Maar ik ga je deze cursus nu niet verkopen- ik wil je wel graag een introductie cursus van de Happy Academy cadeau geven, zodat je CREATIEVE ENERGIE MEER GAAT STROMEN 

(klik hier om je meteen in te schrijven).

Waterkwasten

Waterkwasten, of 'waterbrushes', zijn ideaal om mee te nemen onderweg. (Mijn favoriete plekken om te tekenen zijn in de trein en een plek waar je lekkere koffie kan drinken)

Je kunt ze gebruiken in combinatie met aquarelverf, maar je kunt ook de lijnen uitvloeien van de pen waarmee je je tekeningen hebt gemaakt, als ze niet watervast zijn.

Zoals je hiernaast ziet, hoeven letters niet 'perfect' of heel netjes te zijn. Ik nodig je uit om juist je eigen stijl na te streven, en te ontdekken wat bij jou past.

Meteen de cursus met handlettering kopen?

Hierboven kun je eerst de gratis cursus volgen bij de Happy Academy. Maar als je liever meteen tot actie over wilt gaan en een creatieve cursus wilt volgen met meer dan 4 uur (!) video tutorials, klik je hieronder >>

Versierde letters maken

Deze letter heb ik eerst gemaakt met potlood, en daarna details en versieringen erbij getekend met watervaste pen. De pen hoeft niet watervast te zijn, maar voor het geval ik spontaan de letter wil vullen met aquarelverf, dan kan dat zonder dat de lijnen gaan vlekken.

Laat zien die Video's over het maken van letters!

Klik hieronder op de roze knop om video's te zien over het maken van persoonlijke letters, en het illustreren van letters op een manier die bij jou past.

(Dit zijn inspiratievideo's en geen tutorials)

meer info over brush pen van Ecoline

Wooowww!

Heerlijk om met nog meer verschillende kleuren te werken.

(Klik op de afbeelding voor meer informatie over de brushpennen)


Het is ook mogelijk om de letters te bewerken met ecoline, of waterverf/aquarelverf. Dus zo'n mega-verpakking is niet nodig - wel leuk.


Binnenkort zal ik meer tips en voorbeelden plaatsen op deze pagina! (bewaar de pagina bij je favorieten)

Bijvoorbeeld over hoe je letters kunt bewerken met pen.

Of het nodig is om de letters eerst met potlood te bewerken.

Hoe je letters kun maken met penseel

dat soort dingen.


liefs,

Angelique 

Zin om je creativiteit een boost te geven?

Klik dan hieronder om je in te schrijven voor de gratis cursus ' geluk zit in een klein boekje'. Je krijgt meteen de eerste video's.