Granny Square Leren Haken (video tutorials)
Granny Square Leren Haken (video tutorials)

In deze serie videotutorials voor de granny square leren haken, leg ik stap voor stap, ronde voor ronde uit hoe je deze magische vierkanten kunt haken.

Granny squares hebben een lage moeilijkheidsgraad, met een maximaal resultaat. Haken begint allemaal met het haken van lossen, maar daarna wil je zo snel mogelijk een Echt Project beginnen.

Wat kun je maken met granny squares? Onderzetters, pannenlappen, een sprei, deken, tas, shawl, schort, slingers… wat kun je eigenlijk niet haken met granny squares??

Graag help ik jou op weg naar een geweldig leuk haakproject, makkelijk te verdelen in stukjes (inderdaad, de granny’s)

Heel veel plezier ervan!

O en nog één ding: Laat je me weten wat jij met je granny’s hebt gem(h)aakt?

Ik ben zo benieuwd! (hieronder kun je jouw verhaal vertellen)

Over de schrijver
Daniëlle
Door

Daniëlle

op 30 Jul 2014

Hoi,Ik heb een vraagje.. ik loop een beetje vast bij ronde 3. Zou ik je mogen mailen? (En zo ja: mag ik dan je-emailadres?)Liefs, Daniëlle

Angelique
Door

Angelique

op 08 Aug 2014

Hoi Daniëlle, Ben benieuwd waar je vastloopt, laat maar horen. Je kan vragen stellen via het reactieveld op de site (misschien hebben anderen er dan ook wat aan), of mailen naar post@happylittlethings.nl groetjes! Angelique

Angela
Door

Angela

op 02 Aug 2014

Dankzij jou geleerd hoe ik de granny square moet haken. (Beginneling hier). Super leuke en duidelijke tutorial! Ik ben van plan er een kussenhoes mee te maken.

Angelique
Door

Angelique

op 08 Aug 2014

Hi Angela, wat superleuk om te horen!! Ik ben gek op kussens, lijkt me ontzettend gezellig een kussen van Granny's <3

Geanne
Door

Geanne

op 05 Aug 2014

Super leuk. Kon zo meehaken! Ben benieuwd naar de video waar je het aan elkaar haken laat zien!

Angelique
Door

Angelique

op 08 Aug 2014

Hi Geanne, bedankt voor je reactie! De eerstvolgende video is een bolletje (puff stitch) haken, ik laat je het weten zodra de video af is van het aan elkaar haken :-)

Angelique
Door

Angelique

op 18 Aug 2014

Inge schrijft: "Joeppie...ik begin het te snappen dat granny square haken... nu nog even opletten dat ik me niet wurg met de draad.. :)... bedankt voor de uitleg op you tube. Ik denk dat ik nog wel een keer in staat ben om een pannenlap te maken"

Angelique
Door

Angelique

op 18 Aug 2014

Haha Inge, doe voorzichtig met die draad, en stuur me een foto van je pannenlap wanneer hij af is ;-)video granny square leren haken:

Ellen
Door

Ellen

op 29 Aug 2014

Gisteren een haaknaald en draad gekocht, ik moest maar eens beginnen met haken want ik wil zo graag een sprei voor op men bed. Heerlijk vind ik het gewicht van zo n gehaakte sprei :) Google en youtube afgezocht, verschillende filmpjes uitgeprobeerd, naar goede uitleg voor absolute beginners en zo kwam ik hier! Duidelijke tutorials en een heel aangename stem. Heel erg bedankt om me te leren haken :)Groetjes Ellen

Angelique
Door

Angelique

op 20 Oct 2014

Hallo Ellen! Wat een complimenten - ik ga er bijna van blozen hier aan de andere kant van de computer ;-) Ik word er blij van dat je nu hebt leren haken met mijn video's! Ik kan me het begin nog zo goed herinneren en het is mijn missie geworden om mensen zo duidelijk mogelijk uit je leggen hoe je iets nieuws kunt doen (haken, naaien, breien, knippen plakken etc) Ik ben heel benieuwd naar je gehaakte sprei... Als spontane actie geef ik je graag 2 aanmoedigings-bollen-katoen van Catania cadeau. Je kunt kiezen uit de kleuren die je ziet in de webshop van workshopwinkelnoordholland.nl (knip en plak de link:) http://www.workshopwinkelnoordholland.nl/c-2625668/haakwol-haaknaalden-en-meer/ Stuur je me je adresgegevens? dankjewel! Graag tot ziens en creatieve groeten, Angélique

Karin
Door

Karin

op 17 Sep 2014

Dank je voor de duidelijke uitleg van de Granny square. Alleen nu een square met iets in het midden, bloem of zo??? Je heb een leuke webside en tijdens het voordoen heb je vogeltjes geluid en van een klein kindje, maakt het erg gezellig!

Angelique
Door

Angelique

op 19 Oct 2014

Hi Karin, dankje voor je gezellige bericht. En ja, leuk, een vierkant met een bloem in het midden! ik heb m wel op een foto staan (klik in het menu bij 'haakcafé') maar nog geen tutorial hier van gemaakt. Wordt vervolgd :-) Groetjes, Angélique

Mariella
Door

Mariella

op 03 Nov 2014

Yeahhhhhh ik snap het eindelijk, hartstikke bedankt voor je duidelijke uitleg van de Granny. Heb al tijden lopen aanmodderen maar eindelijk heb ik een vierkantje. Helemaal geweldig!!!Heb je nog tips wat ik het beste aan garen/wol kan gebruiken. Ik heb meestal ( de wat goedkopere ) wol die bij het haken pluist en daardoor heb ik moeite om mijn werk goed te zien.In ieder geval nogmaals bedanktGroetjesMariella

Angelique
Door

Angelique

op 06 Nov 2014

Hoi Mariella! Gefeliciteerd met je vierkantje! Het begin van nog meer haakplezier :-) Ik ben regelmatig verschillende garen aan het uitproberen, maar ik kom uiteindelijk altijd weer uit bij Catania katoen, waar je haaknaald 2.5/3.0/3.5 voor kan gebruiken. Afhankelijk van hoe strak of los je haakt kies je de maat van je haaknaald. Er is wel katoen wat er in eerste instantie op lijkt (en goedkoper is) maar uiteindelijk pluizen deze soorten duidelijk veel meer. Zeker bij leren haken is het heel fijn als je wol niet te veel pluist, of in verschillende draden uiteenvalt terwijl je net de draad om je haaknaald probeert te haken. Nog een voordeel van deze wol is, dat als je je haakwerk een stuk uithaalt (omdat je het toch niet mooi vind, of een foutje hebt gemaakt) de wol er nog steeds mooi uitziet en je er gewoon weer mee kan haken. In de give away video (link hieronder) kan je zien welk garen ik bedoel (en je kan nu nog meedoen!). https://happylittlethings.nl/give-away-weggeefactie-catania-katoen/" target="_blank" rel="nofollow">https://happylittlethings.nl/give-away-weggeefactie-catania-katoen/ Bedankt voor je reactie, en tot een volgende keer! Hartelijke groetjes, Angélique

stephanie
Door

stephanie

op 19 Jan 2015

hallo, hier ook een beginner van de granny square.. wil graag een sprei/ dekentje maken voor mijn kleine meid.. dankzij de super goede filmpjes lukt het me aardig goed! alleen kan ik het filmpje niet vinden dat je van kleur veranderd in je granny square.. super leuke bezigheid! bedankt voor de geweldige uitleg!

stephanie
Door

stephanie

op 19 Jan 2015

ik wilde nog even kwijt; ik had nog nooit eerder gehaakt en dankzij deze super duidelijke filmpjes van u is het mijn nieuwe verslaving geworden. hahaha.. Dank u wel!!

Susan Dudink
Door

Susan Dudink

op 31 Jan 2015

Hoi,Via het zoeken op Youtube heb ik jou duidelijke filmpjes gevonden. Voor het maken van een creatief kraamcadeau voor mijn eerste tantezegger heb ik een hond gehaakt van allemaal kleine granny's. Er zijn in totaal 64 kleine granny's voor nodig om de hond te maken. Mede dankzij jou hulp heb ik het op tijd af kunnen maken! Super bedankt :DGroetjes, Susan

Angelique
Agnes
Door

Agnes

op 06 Feb 2015

Jaa.... Hij is af :) hoe zet ik een ander kleurtje op? Vast sppr simpel, maar ben benieuwd hoe het gaat. Compliment, je Filmpjes zijn simpel, duidelijk en zelfs gezellig! Erg leuk...

Angelique
Door

Angelique

op 26 Feb 2015

Hoi Agnes, wat leuk om zo veel complimenten te ontvangen! En mijn video's zijn zelfs gezellig- haha, ja er zijn al genoeg ongezellige video's toch? ;-) De video met de kleurwissel staat in de rij van te editen video's… ik laat je weten wanneer hij online staat. groetjes, Angelique

stephanie
Door

stephanie

op 07 Apr 2015

Woehoee ook mijn granny square gaat goed! Heb er al 4 haha, nu de andere honderdzoveel nog voor het leuke kleedje dar ik in gedachten heb! Superduidelijke tutorial op youtube! Nu moet ik ze nog aan elkaae zien te krijgen. Toevallig geen filmpje van?

martine
Door

martine

op 02 Feb 2017

Hoi Angelique,Wat een onmundig onmundig fijne duidelijke filmpjes heb je toch! Eindelijk iemand gevonden.die.bij het begin begint en in duidelijke kleine stapjes laat zien hoe het kan. Fantastisch. Nu kan ik eindelijk een granny haken. #jeuk Maaaaarrrrrrr, hóé moet.je van.Kleur wisselen.En hoé doe ik dit meteen goed met de draadjes mooi wegwerken? Ik heb gezocht in je video's Maaaaarrrrrrr het niet kunnen vinden. Wél heb ik andere mensen gevonden die dit op YouTube uitleggen, maar ik wil het echt liever van jou zien en horen. Een ander doet het vast niet minder, maar ik ben aan jou uitleg gehecht(hoe toepasselijk;) geraakt. Hoop dat je stiekem nog een video hierover hebt.Met heel vriendelijke groetjes van Martine

Angelique
Door

Angelique

op 03 Feb 2017

Hi Martine, glimlachend heb ik je commentaar gelezen. Ik ben zo blij dat het goed overkomt! Ik heb al een tijd het wisselen van kleuren op mijn verlanglijst staan, en ben ook wel begonnen met het maken van een video, maarrr ik vond de kwaliteit niet goed genoeg. Op dit moment staat er op mijn agenda om voor echte fans die 'gehecht' (haha) zijn aan mijn haakvideo's een aparte serie te maken, met nog meer uitleg en uitgebreide video's. Dit zou dan geplaatst worden in de Happy Academy, zodat je ook (optioneel) met andere enthousiastelingen je resultaten kan delen. Wat denk je? is dat een leuk idee??

Reactie plaatsen