creatieve inspiratie of creatieve blokkade?
creatieve inspiratie of creatieve blokkade?

creatieve inspiratie of creatieve blokkade?

Creatieve inspiratie kan je in een museum vinden, of met een klik op een knop via Pinterest, Instagram Facebook en meer. Vraag jij je ook wel eens af, of dit jou écht inspireert of misschien wel juist blokkeert?

Een onuitputtelijke creatieve inspiratiebron voor kunstenaars is sinds het begin der tijden: de natuur. De natuur lijkt voor sommigen elke dag hetzelfde. Misschien zelfs saai of oninteressant. Maar o, wat een grote wonderen en creatieprocessen zijn hier te aanschouwen!
Het leven zelf is besloten in elke vierkante centimeter natuur.

creatieve inspiratieIntens geniet ik van de opkomende groei van een plant, waarna een magische bloei tot uitbarsting komt. Magisch omdat ik er door overvallen word als bij de groei van een kind. (gisteren was het nog zo klein en nu is het al zo groot??) En dan, in de hoogtijdagen van de zomer, zet het transformatieproces zich in voor een machtig slotakkoord. Zaden vullen de zaaddozen daar waar kortgeleden de mooiste bloemen naar me wuifden in de wind.

Soms wil ik zo’n zaadbol al open pulken om te kijken of de zaadjes al klaar zijn. Gezond verstand weerhoudt deze kinderlijke aandrang van ongeduld en ik wacht, en wacht en wacht. Als de zaaddozen bruin zijn en het klinkt als een sambabal zijn de zaden goed gedroogd en bevatten ze de kracht en het Grote Geheime Recept van de plant waar hij uit voortkwam.

Voor wie hier nog niet van onder de indruk is nog dit:

Wist je dat de rups in de cocon eerst helemaal vloeibaar wordt voordat hij transformeert tot vlinder?

O wonder der natuur, inspireer ons met uw Grote Creativiteit!

 

creatieve inspiratie

Over de schrijver
Reactie plaatsen