Schetsboek Materialen

Schetsboek Materialen

Hier vind je allerlei materialen die ik graag gebruik, en waarom ik er zo blij van wordt. Klik op een foto of naam die je aanspreekt en je kan het meteen bestellen. Have fun!


Je schetsboek is niet alleen voor potlood.

Behalve de traditionele materialen zoals potlood, verf en houtskool, kun je ook helemaal los gaan met krijt en... stiften!

Klik op de afbeelding om meer te lezen (of meteen te bestellen).

Van alle waterkwasten is De Pentel waterbrush op dit moment mijn persoonlijke favoriet.   waterbrush handletteren

Ik ben erg blij met de kwaliteit van de Pentel waterbrush - bij een ander merk ging de kwast veel sneller rafelen. Het hangt er natuurlijk van af hoe je de kwast gebruikt. Ik raad je aan om de kwast met liefde te behandelen en na gebruik goed uit te spoelen. (klik hier voor meer info of meteen te bestellen)

In combinatie met de Ecoline Brushpennen kun je de waterbrush ook goed gebruiken! Dit zijn net toverstiften. Met deze brushpennen kun je hele mooi letters maken, en ze daarna nog bijwerken door bijvoorbeeld kleuren in elkaar over te laten vloeien. Zo leuk!Ecoline brushpen handletteren

Klik hier of op de afbeelding om meer te lezen of direct te bestellen.

 

 

stabilo stiftenDeze stiften van Stabilo bevatten veel pigment, en je kan ze ook gebruiken als waterverf! Als je een beetje op een plastic ondergrond stift, kun je daarna met een natte kwast het pigment opnemen, en tadaa! in je schetsboek schilderen. In tegenstelling tot de brushpennen hebben ze een vaste punt in plaats van een penseelpunt.

Klik op de afbeelding voor meer info.

 

 

micron fineliners watervast

 

 

Dit zijn pennen die je me vaak ziet gebruiken in video's. Ze zijn watervast en in verschillende diktes te schrijven. Ik vind deze superfijn om mee te tekenen.

 

 

potloden Super super mooie potloden van het merk Derwent. Zo mooi dat je misschien de neiging hebt om er voorzichtig mee te zijn. Maar dat is zonde - gewoon gebruiken!

 

 

aquarel verf

 

Dit is mijn favoriete mee-neem-setje (Winsor & Newton). Er zit ook een kwastje bij, en die is echt supergoed! Je zou hem alleen al voor het kwastje willen hebben ;-)

de tekenpennen op de foto zijn van Micron.

Goed Schetsboek CansonDit is een van de schetsboeken die ik heel graag gebruik. Het papier is van hoogwaardige kwaliteit, niet speciaal voor waterverf of gouache, maar kan best wat water verdragen.

 

Moleskine schetsboek

 

Er is iets aan de schetsboeken van Moleskine dat magisch is. Het is een gevoel. Misschien is het wel de kleur van het papier (beige en niet wit zoals op dit plaatje). Ik vind het heerlijk om collages te maken in dit soort schetsboeken. Dit kleinere formaat gebruik ik bijvoorbeeld als thema- ideeën boekje, ik heb er ook een keer een gedichtenboekje van gemaakt, een associatief schetscollageboek, verhalen verzamelboekje en een letterboekje. Kortom, een van mijn all-time favorites. Aanbevolen met stip.

Ok. Dit is next level lijmen in je schetsboek. Niet goedkoop, maar wel zo ontzettend fijn om mee te werken!tombow lijmroller

In deze artjournal -collage video zie je hoe ik afbeeldingen zonder knoeien plak in een schetsboek. Zo fijn!

https://youtu.be/UPG4p6vzicc

Als de lijmroller op is (of hij is tijdelijk onvindbaar) gebruik ik good old Pritt stift.  pritt stift lijm

 

Neocolor krijt kun je gebruiken om mee te tekenen, accenten aan te neo color van caran dachebrengen, achtergronden mee te verdiepen, maar ook als waterverf! Ze hebben een mooie kwaliteit pigment en zijn in zo ontzettend veel kleuren verkrijgbaar... Dit is een starter-set van 10 kleuren. Leuk om mee te spelen in je schetsboek, werkt verslavend.

 

 

KLIK HIER als je meer video's wilt zien van het maken van persoonlijke letters.

 handletteren

 gratis toegang tot de Happy Academy, en meteen starten met je eerste GRATIS cursus?


Klik HIER.

gratis cursus
Reactie plaatsen