Creatief Geluk wacht op jou

van harte welkom!

bij Creatief Geluk

naar de favorieten van Angélique 


Schetsboeken die ik graag, veel en vaak gebruik

Moleskine A4 schetsboek

dit Moleskine schetsboek heeft dikker papier (165gr), en ik vind het persoonlijk ook fijn werken met collage en aquarel, ook al heb ik ook speciale aquarel schetsboeken.


Dit is mijn van-alles-en-nog-wat-schetsboek/journal. Mijn experimenten komen er in, schrijfsels, affirmaties, ideeën, doodles, tekeningen, gewoon alles in één boek, wat een soort tijdsdocument voor me is.


bestellen bij de leverancier (klik hier)

Moleskine A6 boekje

Als tegenhanger van het grote schetsboek gebruik ik heel graag kleine boekjes. Meestal gebruik ik één thema per boekje. Dus bijvoorbeeld een boekje met allemaal collages, een boekje met allemaal portretten van mensen in koffiezaken, een boekje met aantekeningen van een luisterboek...

Dit formaat is superhandig voor onderweg, en ik heb er meestal wel een in mijn zak of tas zitten, voor wanneer inspiratie zomaar tot me komt!

9x 14 cm

bestellen kan bij deze leverancier (klik)

Moleskine Aquarelboek A6 

Dit is een inimini superhandig aquarel schetsboek (9x14 cm) dat ik voor allerlei aquarel experimenten gebruik. 

Sowieso schrijf ik voorin mijn schetsboeken de datum wanneer ik begin in het boek, dus inmiddels kan ik ook mijn eigen ontwikkeling goed zien aan de hand van de vele schetsboeken die ik al heb volgemaakt.

Het geeft veel voldoening om met écht aquarel papier te werken, als je graag aquarelverf werkt, maar eerlijk gezegd is het ook fijn om het voor pentekeningen te gebruiken door de bijzondere structuur van het aquarelpapier.

Creatief Geluk

wil je weten welke materialen ik het liefst gebruik?

laat zien die favorieten

Meer favorieten...

Micronpennen, watervast en mooie zwarte inkt

deze set heeft 6 verschillende micron-pennen én ook nog een brush pen. ik HOU zo van de zwartheid van deze watervaste inkt. Omdat ik veel met aquarelverf werk is het ideaal om te weten dat de lijnen van deze pennen nooit zullen vlekken. van hele dunne lijnen tot zwierige brushlijnen, dit is een must-have voor mij. Klik voor meer informatie of bestellen bij de leverancier.

Winsor & Newton basisset

Winsor & Newton is echt een verf waar je op kan vertrouwen, mooie kwaliteit, goede kleuren, en in deze set zit een kwalitatief zeer goed penseel, een potlood en een kneedgum. Deze kleuren zijn iets meer dan de basisset, en kan je mengen tot honderden extra kleuren. klik hier voor meer informatie.

Lamy Vulpen

Als je net als ik van schrijven met vulpen houdt, of er graag (weer) mee wil beginnen, dan is de Lamy een goede optie. De pennen zijn licht van gewicht (vind ik handig omdat ik vaak pennen in mijn zak of tas meeneem)  en je kan kiezen tussen 3 verschillende pendiktes. Dit is de mediumdikte. kies wat er bij je past. Ik zelf teken ook graag met deze vulpen en als er gewone inkt inzit die wateroplosbaar is dan maak ik het later onderdeel van het aquarelproces, en is het een basiskleur voor mij de aquarelkleuren die ik nog toevoeg. klik hier voor bestellen of voor meer informatie over de Lamy vulpen. O, je kan ook nog kiezen uit allerlei leuke kleuren :-D

Kleurpotloden!

yay! als je dan kleurpotloden hebt, zorg dan dat ze er leuk uit zien én dat ze van goede kwaliteit zijn. Deze potloden zijn in vermomming als kinderpotloden, maar stiekem zijn het potloden van Lyra, een potlodenmerk dat bekend staat om zijn mooie pigmenten en goede kwaliteit. Klik hier om te bestellen bij de leverancier of meer informatie te lezen.

Waterbrush / waterkwast Pentel

Als je een waterkwast kiest, kies er dan een van goede kwaliteit. Bij mij is Pentel mijn favoriet. De haren van de penseel blijven lang goed, kwast sluit goed en het water wordt geleidelijk getransporteerd.

klik voor meer informatie of om bij de leverancier te bestellen.

meer favorieten zien?

laat zien welke schetsboeken Angélique Graag gebruikt