happylittlethings van vandaag
op zoek naar de Happy Little Things van vandaag
22 september 2022 

op zoek naar de Happy Little Things van vandaag

vandaag maakte ik mijn ochtendwandeling zoals ik wel vaker doe, maar eerlijk gezegd komt het vaak voor dat ik dan een podcast luister of in mijn hoofd met ideeën bezig ben of aan het nadenken over hoe ik overmorgen iets aan ga pakken.

oftewel, weinig in het Nu, helemaal aanwezig zijn.

Dus gaf ik mezelf de opdracht om vandaag bewust op zoek te gaan naar de Happy Little Things van de dag...

Ook al is het herfstig aan het worden, ik heb lekker mijn blote voeten in mijn slippers gestoken en ben gaan wandelen. Als mijn voeten vrij zijn, dan voel ik me zelf sowieso ook al vrijer.

haha, check! de eerste punt op de schaal van Happy Little Things.


Ik loop en adem bewust de lucht in.

ik tuur over het weiland... naar de prachtige opkomende zon, een laagje mist die het weiland bedekt waar een paar koeien staan te grazen met in de verte een molen.

Hollandser dan dit wordt het niet.

Zeker weten een 'Happy Little Thing' voor mij. Zoiets schijnbaar kleins, wat maar heel even te zien is alleen in de ochtend, wat een ongelooflijk gevoel van rijkdom en overvloed geeft.

Ik wandel verder en sta af en toe stil om met mijn ogen dicht te genieten van de zon op mijn gezicht; zo'n heerlijke herfstzon die laat weten dat het niet alleen maar regent in de herfst.

Ik kom wat buren tegen die klagen over de herfst en de kou die gaat komen. Ze maken opmerkingen over mijn slippers, en als argument dat het gek is blazen ze kringeltjes rook uit hun mond, terwijl ze roepen "kijk! kijk dan!"

Voelen deze mensen niet de warmte van de zon?

en mijn voeten denken ondertussen jubelend, maar wij zijn vrij, vrij!

gek eigenlijk bedenk ik me, hoe we in Nederland zo met het weer bezig zijn. We reageren met ons humeur en gedrag sterk op het weer. en dan niet vanuit overgave, maar dat het eigenlijk altijd iets anders is dan we zouden willen.

iets om eens over na te denken... 

Hoe zou het zijn om altijd in dankbaarheid het weer van die dag (je emoties van die dag, je energie van die dag) te ontvangen...

Vandaag neem ik deze Happy Little Things mee.

liefs!

Angélique


PS: wil je leren meer te ontspannen met wat er is? 

dan kan creativiteit je helpen los te komen van perfectionisme, meer (zelf)liefde en verwondering te ervaren. op deze website van happylittlethings.nl vind je hier bijvoorbeeld een aantal creatieve cursussen die je creatieve brein aan zetten en weer meer laten spelen.












Happy Little Things is een geregistreerde merknaam van Angelique Benjamins van happylittlethings.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen