Favoriete Schetsboeken journals en materialen

 mijn favoriete journals, schetsboeken en creatieve materialen ❤️

x Angélique

klik of scroll verder om mijn favoriete materialen te zien
laat zien die favoriete materialen

 mijn favoriete journals, schetsboeken en creatieve materialen ❤️

x Angélique

Moleskine Folio A4 dik papier Schetsboek

Moleskine is absoluut mijn nummer 1 favoriet. naast de kleine zelfgemaakte boekjes die ik graag vul met collages, aantekeningen en krabbels, is mijn A4 Moleskine mijn journal voor elke dag, voor experimenten, voor reflectie, voor travel journaling, voor creatieve experimenten en meer afstemmen op manifesteren. klik voor de informatie over dit schetsboek of direct bestellen.

Bristol papier van Canson

Dit is een schetsblok met superglad (écht Súper glad) spierwit papier. Inkt houdt er heel mooi op en eigenlijk ben ik nog bezig om te ontdekken wat dit prachtige 224 grams papier allemaal nog meer kan! Mooie losse vellen ook als je een los project of schilderij wilt maken. merk: Canson. Bestellen of meer info klik hier

Art Creation Schetsboek van Talens

A4 Talens Schetsboek (klik). Geelcrème papier, iets grover dan Moleskine, wel dik papier. Vanwege de lagere prijs kan het er voor zorgen dan je makkelijker de pagina's vult, puur omdat het spannend kan zijn om in een luxe schetsboek zoals die van Moleskine (zie hierboven) dingen te maken. Heel eerlijk: dit Schetsboek is loodzwaar omdat er zó veel papier in zit. Omdat ik graag mijn schetsboeken overal mee naar toe neem (terrasjes, het strand, vakantie...) vind ik dit persoonlijk een nadeel.

Dus de dikte is zowel een voordeel (veel voor 'weinig) als een ietwat nadeel. Klik voor bestellen of meer info HIER 

pluspunt: ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, om van te smullen zo leuk!

wil je écht mooie kwaliteit papier? kies dan voor Moleskine A4 (klik).

Derwent graphic 9b-h potloden set

Als je wilt investeren in goede tekenpotloden, dan is dit een van de sets die ik je aanraad. Ik gebruik ze met liefde, en ik vind het mooi om de verschillende soorten hard/zacht te gebruiken voor gradiënten maken.

Klik om meer informatie over de set te lezen. Je kan wellicht ook de potloden per stuk of in een grotere set bestellen bij de leverancier (klik)

Moleskine set van 3 schetsboekjes

Dit is het kleine Schetsboekje dat ik veel gebruik, bijvoorbeeld voor verzamelingen gezichten tekenen zonder kijken. Heel handig om mee te nemen, om te gebruiken als themaboekje met een onderwerp of studie.

Dit is ook een formaat dat ik bijvoorbeeld meeneem wanneer ik naar een museum ga om wat aantekeningen te maken.

Komt in een set van 3 boekjes met blanco pagina's. Moleskine is mijn favoriet omdat het papier van hoogstaande bijzondere kwaliteit is. Klik hier voor de info. (je kan het ook bestellen bij de leverancier en het wordt met de post naar je verstuurd) 

Ecoline Brush pen

Dit is een set van 5 verschillende grijze Brush Pennen van Ecoline. Ideaal voor mooie Schaduwen in illustraties of letters. Klik hier voor meer informatie (of bestellen bij leverancier klik hier)

maar de Brushpennen zijn er in allerlei Héérlijke kleuren van de REGENBOOG! 🌈 kijk maar hier

inkt brush pen

Om losser en vrijer te tekenen is het een goed idee om met een penseel te leren lijnen te maken. dik, dun, in het begin wiebelig omdat het kan voelen dat je te weinig controle hebt...


Precies daarom leer je er veel van. Omdat ik iedereen het advies geef om vaak en veel tekeningen 'tussendoor' te maken, 2 minuten hier en daar, is een inkt brush pen als deze veel handiger dan een los penseel; klaar om gebruikt te worden.


dit is mijn brush pen van Pentel, een penseel met een inkt reservoir, ideaal voor als je graag onderweg met inkt tekent, zonder een los penseel en inktpotje mee te nemen, of, als je lekker op de bank wilt chillen en wat spelen met inkt.

hier zie je meer info en volgens mij is het vandaag bestellen bij de leverancier en hij wordt morgen geleverd.

Molotow brush pen

dit is een brushpen met een waterbasis inkt van Molowtow

in Allerlei KLEUREN van de regenboog! 🥳

hij heeft een smalle penseel en is iets steviger dan de Pentel penseelpunt (hierboven) maar ze zijn allebei op een andere manier fijn om mee te werken.

hier zie je meer info en je kan hem bestellen bijvoorbeeld via Bol.com (klik)

water brush

dit is mijn meest favoriete brushpen van Pentel, een penseel met een waterreservoir, ideaal voor als je graag onderweg met aquarel werkt, zonder een los penseel en waterpotje mee te nemen, of, als je lekker op de bank wilt chillen en wat spelen met je aquarelverf.

hier zie je meer info en volgens mij is het vandaag bestellen bij de leverancier en hij wordt morgen geleverd.

brushpennen test

de brushpennen die je in de video hierboven ziet zijn van Koi. Ze hebben een iets stevigere, kortere penseelstift dan die van Ecoline. ze zijn beiden te gebruiken in combinatie met water, voor extra leuke effecten. 

 mijn favoriete materialen❤️

Koi Brushpennen

Ik ben echt verliefd op deze stiften! de kleuren de kwaliteit zijn prachtig. Ze zijn wateroplosbaar waardoor je ook mooie effecten kan maken met water erbij. Klik om te zien wat voor sprookjeskleuren er allemaal zijn. (set van 12 of set van 48)  (zie ook de video hierboven waarin je ziet hoe je dikke en dunne lijnen kan maken)

Winsor & Newton Aquarelverf

okay, deze set is wel erg uitgebreid, maar als je hier klikt kun je ook een kleine versie zien, waar ik ooit mee begonnen ben. Handig voor op reis, lekker op de bank of als je net als ik het ook heerlijk vind om in de trein, in bed of op het strand met aquarelverf te werken. Klik voor informatie over de reisset.

Neocolor II - Wateroplosbare krijtjes voor tekenen én schilderen

Wateroplosbare krijtjes- het lijken wel toverstokjes! In de video tekenen zonder kijken zie je hoe ik ze gebruik met en zonder punt. Je kan deze krijtjes ook slijpen in een puntenslijper met een groot gat. Na het tekenen kun je de lijnen vervagen met water en een kwast. Je kan de krijtjes ook als aquarelverf gebruiken door bijvoorbeeld direct op het krijtje met een natte kwast te strijken. klik voor meer informatie (of bestellen)

Roze Washi tape

Ik hou van roze, ik hou van washitape, dus dit is mijn favoriet!

washi-tape is een soort papieren plakband, wat best sterk is, maar tegelijk ook zonder lijmresten weer verwijderd kan worden van je pagina's.

ik gebruik het graag in mijn zelfgemaakte boekjes, bijvoorbeeld om details, of soms zelfs hele pagina's erbij te plakken. Er zijn heeeeeel veel prachtige washi tapes te koop met prints (zoals hier), maar een effen washi-tape gebruik ik het meest, zodat er meer aandacht gaat naar de tekst en illustraties die ik zelf maak in mijn art journals.

Mijn Tip: goedkoop is bij washi-tape vaak duurkoop. Goedkope washi-tapes (van goedkope warenhuizen) plakken vaak slecht, of je krijgt ze niet goed van je papier af, of je kan ze helemaal niet meer gebruiken omdat ze helemaal vastgeplakt zitten.  hier zie je verschillende merken Washi-tape, probeer zelf wat jouw favorieten worden

all time Favoriete Lijmstift zonder knoeien

Dit is Mijn favoriete Lijmstift aller tijden omdat hij én goed plakt, én... je er geen zwarte vieze vingers van krijgt en dus kan blijven plakken, collages maken zonder vlekken te maken op je papier.

Gouache Winsor & Newton

Designer gouache is mijn favoriete merk Gouache, artiesten kwaliteit met prachtige pigmenten, waarvan de kleuren ook langer bestand zijn tegen licht.

Gouache is een soort best of both worlds-kruising tussen aquarel en acrylverf. Gouache wordt vaak gebruikt in illustraties die daarna goed scanbaar moeten zijn voor bijvoorbeeld het maken van posters, boeken, illustratiewerk.

Klik hier voor meer informatie (of bestellen bij leverancier klik hier)