INKT challenge

Gefeliciteerd!

wat een goede keuze 

Je ontvangt in je mail een link naar de live Zoom bijeenkomst

voor de inkt challenge 

en toegang tot de volgende modules krijg je ook per e-mail toegestuurd


Omdat ik HOU van delen waar ik blij van wordt, hieronder wat materialen die ik graag gebruik

tot snel!


X Angélique 

Yay! hier zijn mijn favoriete (art) journal producten van dit jaar!

laat zien die favorieten

Indian INK

even serieus... alleen al hoe dit potje eruit ziet... dat is toch om te smullen?!?

dit is Indian Ink van Winsor & Newton, niet waterproof, maar daardoor geeft het ook hele mooie effecten bij het verdunnen met water...

klik hier voor meer informatie over deze prachtige pot inkt, extra groot van 30ml

Liever inkten zien in andere kleuren en maten? klik dan hier

Vierkant Art Journal (LOVE it!!) ❤️

OMG zó fijn om op vierkant papier te creëren. het verandert het design van je pagina's, ik merk dat ik het een heel fijn werkformaat vind. Alsof alles makkelijker lukt, makkelijker esthetisch aantrekkelijk is.


Als bonus heeft dit schetsboek iets dikker papier, 120 grams. Als je het mij nog niet eerder hebt horen zeggen: Moleskine papier is echt magisch en tot nu toe onvergelijkbaar met andere schetsboeken/journals die ik gebruikt heb.

Moleskine schetsboek

Dit A4 schetsboek is mijn veilige haven. Er is altijd ruimte genoeg op een bladzijde, ik kan meerdere kleinere projecten/ uitprobeersels  op een pagina kwijt of een grote journalpagina maken.


Dikker papier 165 gram, wat maakt dat het echt mijn favoriet is onder de schetsboeken.

Het kan prima wat aquarelverf of acrylverf hebben en ik lijm ook dingen in met gel medium.Gesso voor witte ondergrond

Deze tube is een investering in kwaliteit. Ja, ik ben ook begonnen met een fles Gesso 2 keer zo groot en een derde van de prijs, maar het gaf zeker een derde minder mooi resultaat. goedkoop is vaak duurkoop.


Gesso gebruik je om je papier te gronden. Klaar te maken om andere materialen over heen te schilderen of plakken. Het heeft ook deels een decoratieve functie omdat het lijkt op witte verf. 

Persoonlijk kleur ik de gesso ook regelmatig met aquarelverf, gewoon omdat het kan, een ondergrond die dus veel steviger is dan aquarelverf, maar toch een prachtige kleur heeft.

Extra tip:

Gebruik de gesso over houtskool tekeningen of krabbels; de lijnen vervagen op een prachtige manier én tegelijkertijd worden de lijnen gefixeerd door de gesso.

Houtskool potlood

Dit houtskool potlood van Faber Castell maakt mooie vette lijnen. ook als ze dun zijn. Hier is ook weer: goedkoop is duurkoop. dit potlood kost rond € 4,95 wat best een investering is voor één potlood, en toch kan ik alleen maar zeggen; ik wou dat ik het eerder gekocht had. 


Zo veel plezier hiervan, bijvoorbeeld ook in combinatie met de Gesso, door over de lijnen te gaan en zo mooie grijstinten te krijgen en tegelijk de houtskool te fixeren op de pagina. 


Set van 3 mini journals

Als je mij een beetje kent, weet je 1. dat ik van 'mini' houdt 2. dat ik in stapels verschillende journals tegelijkertijd werk.

Deze kleine pocket journals (serieus, hij past in je jaszak of broekzak!) maakt het voor mij een feest om een speciaal thema per boekje te maken. 

Zoals een collage boekje

een boekje met gekke pen-tekeningen

een boekje met alleen maar letter-experimenten

een boekje met alleen maar tekeningen van gezichten

om er een paar te noemen. Maak je eigen mini project.


Winsor & Newton aquarelverf set. Kleuren prachtig, mooi pigment en makkelijk te mengen met water.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende Winsor & Newton sets.


om van die heerlijke dikke kleurige aquarel effecten te maken heb je naast water en goede kwaliteit verf (zie Winsor & Newton), van die fijne dikkere penselen nodig.

Dit is een handige set van van Gogh

Geloof me, je wilt niet bezuinigen op penselen, als je ze goed onderhoudt heb je er jaren en jaren plezier van.


Dit is een set van maat 4 - 8 en 12 klik voor meer informatie hier of bestel hier


Micron watervaste fineliners

Dit soort pennen zijn áltijd handig, met art journalen is het extra makkelijk omdat je er met aquarel overheen kan gaan zonder dat ze vlekken. 


Dit is een set van verschillende maten, zodat je kan experimenteren met lijndiktes. Er zit ook een Brush pen in, waarmee je geweldige letters en tekeningen kan maken met meer dynamische lijnen. Probeer vooral deze pennen met prachtige zwarte inkt.

Behalve de goede-oude-pritt stift om mee te lijmen gebruik ik graag een smeerbare lijm met een kwastje. (let op: niet je fancy aquarelpenselen hier voor gebruiken)


Heavy gell medium doet niet alleen het lijmwerk, maar je kan het ook gebruiken als lak om de afbeelding te fixeren.

verkrijgbaar in mat of glanzend. Klik hier voor de informatieAquarel schetsboek

aquarelpapier is niet alleen fijn om aquarel op te gebruiken, door het stevige papier is het ook geschikt om acryl of collage op aan te brengen. 

De Moleskine aquarel schetsboeken kunnen dus ook goed als art journals gebruikt worden. Klik op de afbeelding of knop hieronder om de 4 verschillende formaten te zien Zorg goed voor jezelf.


happylittlethings.nl en Happy Academy zijn geregistreerde namen van Angélique Benjamins

Al onze cursussen, producten en memberships worden met Liefde gemaakt

❤️